Ordu Valiliği'nden alkışlanacak hareket: Kalacak yeri olmayan öğrenciler otellerde misafir ediliyor!

Ordu Valiliği, kalacak yer bulamayan öğrenciler için harekete geçti. KYK yurtlarına yerleştirme işlemleri devam eden ya da kiralık ev bulamayan üniversite öğrencilere yardım eli uzatan Ordu Valisi Tuncay Sonel, örnek teşkil edecek bir girişimde bulundu.

Ordu Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarındaki işlemleri süren ve kiralık ev bulamayan üniversite öğrencilerini otellerde misafir ediyor.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Sosyal medya hesabından bu güzel uygulamayı duyuran Ordu Valisi Tuncay Sonel, öğrencilerin barınma sorunu ortadan kalkana kadar "Ülkemizin çeşitli illerinden gelip de yurt çıkmayan ya da yedekte olan, ev bulamayan öğrencilerimizin konaklama sorunları çözülünceye kadar onları Valiliğimizce anlaştığımız otellerde geçici olarak misafir ediyoruz." dedi. 

"SORUNLARI ÇÖZÜLENE KADAR MİSAFİRİMİZ OLACAKLAR"

İşte Ordu Valisi Sonel'in yeni uygulama hakkında yaptığı açıklama;

"Biz de Ordu Valiliği olarak otellerimizle anlaştık, öğrencilerimize ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Valiliğimizin hemen girişinde yer alan Açık Kapı ofisimizde öğrencilerimiz karşılanıyor. Yurt çıkmayan ya da ev bulamayan öğrencilerimiz otellerimizde ağırlanıyor. Akşam yemeği kendilerine ikram ediliyor. Devletimizin şefkati ve merhameti genç kardeşlerimize gösteriliyor. Onlar bizim misafirimiz. Yurt çıkıncaya ya da ev buluncaya kadar Valiliğimizin misafiri olarak temiz ve salgın şartlarına uygun, sağlıklı bir ortamda vakitlerini geçiriyorlar."

VELİLİLER HİZMETTEN OLDUKÇA MEMNUN

Ordu Üniversitesini kazanan oğlunu şehre getiren Rahmi Palancı ise "Oğlumu yurda yerleştirmek üzere dün İzmir'den yola çıktık, sabah Ordu'ya geldik. Yurt da çıkmadığı için özel öğrenci yurtlarını aradık ancak boş yer bulamadık. Son çare Valiliğe geldik. Ordu Valiliği sağ olsun bize yardımcı oldu ve kalacak yer gösterdi. Ordu Valisine teşekkür ediyorum, verilen bu hizmetten çok memnun kaldık." ifadelerini kullandı. 

Ordu Valiliği'nden alkışlanacak hareket: Kalacak yeri olmayan öğrenciler otellerde misafir ediliyor! ile ilgili etiketler Ordu üniversite Öğrenci ordu valisi ordu valiliği tuncay sonel

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.