Oray Eğin'den bir garip 'Taha Akyol' analizi

HaberTürk yazarı Oray Eğin, bugünkü köşe yazısında dolandırıcıların hedefi olan yazar Taha Akyol ile ilgili tuhaf bir analizde bulundu. Eğin, Akyol'un 'sağcı olduğu için' kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılara sorgulamadan inandığını ifade etti.

Gazeteci-yazar Taha Akyol, geçtiğimiz ay kendisini polis ve savcı olarak tanıtan ve "Terör örgütleri peşinizde" diyen dolandırıcılara 320 bin TL'sini kaptırmıştı. Akyol'u dolandıran 3 şüpheli ise kısa sürede yakalanarak tutuklanmıştı.

Konuyu bugünkü köşe yazısında ele alan HaberTürk yazarı Oray Eğin, Akyol'un dolandırılmasını sağcı olmasına bağladı ve "Boşuna sağcıdan gazeteci olmaz demiyorlar; sağcı hiçbir şeyi sorgulamaz." ifadesini kullandı.

Eğin, yazısının ilgili bölümünde şu sözleri kaleme aldı:

"Hatırlasınız, Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca’nın okuduğu gazeteyi çıkaran, sonradan da başımıza faux-filozof olarak pazarlanan bir gerici gazeteci var. “Polisiz, savcıyız, hemen para yatırın,” diye arayıp dolandırmaya kalkıyorlar ya hepimizi, buna da böyle bir telefona gelmiş. O da koşa koşa parayı yatırmış, sonra da dolandırıldığını anlatıp yakınıyor. Peki neden dolandırıldı? Çünkü devletin önünde hazır ol’a geçmeye o kadar meraklı ki, birisi polis veya savcıyım deyince sorgulamıyor bile. Boşuna sağcıdan gazeteci olmaz demiyorlar; sağcı hiçbir şeyi sorgulamaz."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ


KARATAY, YURTCAN VE YILMAZ DA AYNI YÖNTEMLE DOLANDIRILDI

Benzer yöntemle daha önce Ünlü Diyetisyen Prof.Dr. Canan Karatay da dolandırılmıştı. Karatay, kendilerini telefonda polis süsü veren dolandırıcılara 50 bin dolar ve 10 bin lirasını kaptırdı. Tesadüf sonucu dolandırıcılar yakalanırken, Prof. Dr. Canan Karatay’ın parası da kurtarıldı.

Öte yandan Ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan da hesabındaki 4.5 milyon TL’yi dolandırıcının verdiği hesaplara aktarmıştı.

Milli futbolcu Burak Yılmaz da, kendisini Trabzon Valisi olarak tanıtan dolandırıcının tuzağına düşerek 10 bin TL kaptırdı.

Oray Eğin'den bir garip 'Taha Akyol' analizi ile ilgili etiketler Taha Akyol Oray Eğin Dolandırıcı polis savcı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.