Muhalefete Babacan da 'DEVA' olmuyor!

Optimar Araştırma, CHP tarafından son günlerde sık sık gündeme getirilen 'erken seçim' tartışmaları üzerine sokağa çıkarak seçmenin nabzını tuttu. Söz konusu araştırmada, Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 50'nin üzerinde yer alırken, vatandaşların yeni kurulan siyasi partilere güveninin olmadığı da görüldü. İşte o anket...

Muhalefetin sık sık gündeme taşıdığı 'erken seçim' tartışmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamanın ardından noktalandı.

Açıklamaların sıcaklığı kendini korurken, Optimar Araştırma seçmenin nabzını tuttu. 

Türkiye’nin Nabzı adı verilen araştırmada vatandaşın olası erken bir seçim konusunda görüşleri alındı. Seçmenin, yeni partilere ve muhalefete sıcak bakmadığı bir kez daha ortaya çıktı.

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, sonuçları Twitter hesabından paylaştı.

BU PAZAR GENEL SEÇİM OLSA OYUNUZU KİME VERİRSİNİZ?

Katılımcılara "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yönlendiren Optimar Araştırmanın anketinde, kararsız olanların oylarının eşit olarak dağıtılmasının ardından AK Parti yüzde 41,4 ile ilk sırada yer aldı.

Son dönemde sık sık erken seçim çağrısı yapan CHP ise yüzde 23,8'de kaldı. 

HDP'nin oy oranı ise yüzde 10,5 seviyesinde yer alırken, Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP, yüzde 9,5 oranını elde etti.

Millet İttifakı'nda yer alan İYİ Parti yüzde 9,3 oy oranında kalırken, DEVA Partisi yüzde 1,5, Gelecek Partisi ise yüzde 1 seviyesinde kaldı.

CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 50'Yİ AŞIYOR

Sonuçlarda, Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ile MHP'nin yüzde 50 bandını geçtiği de dikkatlerden kaçmadı.

Sonuçlar şu şekilde;

AK PARTİ - 41,4
CHP - 23,8
HDP - 10,5
MHP - 9,5
İYİ PARTİ - 9,3
DEVA PARTİSİ - 1,5
GELECEK PARTİSİ - 1,0
BBP - 0,7
Y. REFAH - 0,4
VATAN PARTİSİ - 0,1

Muhalefete Babacan da 'DEVA' olmuyor!

Muhalefete Babacan da 'DEVA' olmuyor! ile ilgili etiketler seçim AK Parti CHP MHP Cumhur İttifakı Millet İttifakı deva optimar araştırma 2023
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.