"Operasyon plana göre yürüyor! İstikamet Karabağ"

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, Karabağ'ın işgalden kurtarılmasına yönelik harekate ilişkin bilgi verdi. Her şeyin operasyon planına uygun olarak sürdüğünü belirten Eyvazov, geri çekilme iddialarını yalanlayarak "İstikamet Karabağ" ifadesini kullandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, Karabağ harekatına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Eyvazov, Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonu kararlılıkla devam ettirdiğini söyledi.

Anar Eyvazov, bugün Ermenistan-Azerbaycan sınırına yakın bölgede Ermenistan'a ait bir İHA'nın Azerbaycan hava savunma birlikleri tarafından düşürüldüğünü kaydederek Ermenistan'ın askeri altyapılarına ve mühimmat depolarına top atışları ile büyük darbe indirildiğini açıkladı.

Bakanlık Sözcüsü, ayrıca yer değiştirme faaliyetini hayata geçiren Ermenistan ordusuna ait askeri konvoyun da Azerbaycan ordusunun nokta atışı ile darmadağın olduğunu duyurdu..

ERMENİ ASKERLER FİRAR ETTİ!

Anar Eyvazov, cephe hattının farklı yönlerinde Ermenistan'a ait 10 tank, 6 D-20 obüs, 1 Akatsiya kundağı motorlu obüs ve 30 aracın imha edildiğini belirterek Ermenistan ordusunun 1'inci ve 7'nci alaylarına bağlı askerlerinin de birliklerinden firar ettiğini söyledi.

Ermenistan güçlerinin çatışma alanı dışındaki Terter, Goranboy, Ağdam, Ağcabedi ve Berde illerindeki yerleşim bölgelerine Toçka-U füzeleri de kullanarak ateş açtığını ifade eden Eyvazov, Azerbaycanlı sivillerden ölü ve yaralıların olduğunu kaydetti.

Azerbaycan ordusunun vurduğu bütün hedeflerin uluslararası kurallara uygun kanuni hedefler olduğunu vurgulayan Eyvazov, Azerbaycan ordusunun hiçbir teçhizat sorunu bulunmadığını, birliklerinin, karşı saldırı başlattığı günden bugüne kadar işgalden kurtardığı bölgelerden bir adım bile geri çekilmediği gibi, tam aksine her şeyin operasyon planına uygun sürdüğünü belirterek "İstikamet Karabağ. Zafer bizimdir." diye konuştu.

"Operasyon plana göre yürüyor! İstikamet Karabağ" ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Anar Eyvazov karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.