OPEC, Ekim ayında hedeflenen üretimin yarısını gerçekleştirdi

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), Ekim ayında beklenen üretimin yarısını gerçekleştirirken, üretimdeki azlığın Angola ve Nijerya’da gözlemlenen altyapı sorunlarından kaynaklandığı açıklandı.

OPEC, Angola ve Nijerya'da yaşanan altyapı sorunlarının etkisiyle Ekim'de hedeflenen üretim artışının sadece yarısını üretebildi. ABD Başkanı Joe Biden OPEC üyeleri ve OPEC'in dışında kalan ülkeleri kapsayan OPEC+ ülkelerini yetersiz üretim nedeniyle eleştirmişti. Gelen verilerin ardından gözler 4 Kasım'da yapılacak OPEC+ ülkelerinin yapacağı toplantıya çevrildi.

Geçtiğimiz Ekim ayında yaklaşık 4 milyon 300 bin varil üretim gerçekleştiren OPEC ülkeleri arasında Irak, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri beklentiler dahilinde üretimlerini gerçekleştirirken Angola’nın günlük üretimi 70 bin varil azalarak bir süredir görmediği seviyelere düştü.

Nijerya is öngörülenin 60 bin varil altında günlük üretimle geçtiğimiz Ağustos ayında, son 5 yıldır gözlemlenen en düşük üretimi gerçekleştirmişti. Bu düşüşün yaşanmasındaki ana sebep Shell şirketinin ülke üzerinden yaptığı ihracatı azaltması olarak görüldü.

BIDEN ELEŞTİRMİŞTİ, 4 KASIM DA TOPLANTI VAR

Petrol üretimindeki bu duraksamalar sonucunda ABD Başkanı Joe Biden, OPEC ve OPEC harici petrol ihraç eden bazı ülkelerin oluşturduğu OPEC+’yı pandemi nedeniyle dünya üzerinde gözlemlenen enerji krizi ile mücadelede üzerine düşeni yapmamakla itham etmişti.

4 Kasım da OPEC+ ülkeleri, üretimi artırmayı değerlendirmek üzerek toplanacak fakat yapılan görüşmelerden petrol üretiminin yükselmesi yönünde bir karar çıkması yaygın kanı değil. Şu sıralar ham petrol varil fiyatları 84 dolardan işlem görüyor.

OPEC, Ekim ayında hedeflenen üretimin yarısını gerçekleştirdi ile ilgili etiketler OPEC Nijerya varil petrol ham petrol angola
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.