Online tanışma uygulaması ölümle bitti!

Belçika'nın Beveren kentinde polis ekipleri geçtiğimiz günlerde 42 yaşında bir erkek cesedini terk edilmiş bir park alanında buldu. Adının David olduğu belirlenen ve eşcinsel olduğu öğrenilen kişinin cinayete kurban gittiği öğrenildi. Cinayet kurbanının son olarak bir online tanışma uygulamasında mesajlaştığı bir kişiyle buluşmak için yola çıktığı öğrenildi. Söz konusu cinayet ile birlikte online tanışma uygulamalarının ne kadar güvenli olduğu sorgulanıyor.

Belçika'da yaşanan bir cinayet online tanışma uygulamalarının güvenliğini tartışmaya açtı. Beveren kentinde yaşayan 42 yaşındaki bir eşcinsel birey, birkaç hafta önce kaybolmuştu. Adının David olduğu öğrenilen kişinin cansız bedeni terk edilmiş bir park alanında bulunduğu öğrenildi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, cansız bedeni bulunan kişinin internet üzerinen eşcinsellerin birbiriyle tanıştığı bir uygulamada konuştuğu biriyle buluşmaya giderken kayboldu. Belçika polisi David'in cinayete kurban gittiğini doğrularken, olayın eşcinsellere yönelik bir nefret cinayeti olup olmadığını teyit edemedi. Öte yandan polis ekipleri yaşları 16 ve 17 arasında değişen 3 şüpheliyi tutukladı.

Online tanışma uygulaması ölümle bitti!

ONLİNE UYGULAMADAN AÇIKLAMA

Belçika'da cinayete kurban giden 42 yaşındaki David, eşcinsellerin kullandığı online tanışma uygulaması olan Grindr kullanıcısıydı. Grindr, cinayetin ortaya çıkması sonrası ABD'li yayın kuruluşu CNN'e yaptığı açıklamada olayla ilgili çok üzgün olduklarının altını çizdi.

Öte yandan söz konusu uygulamayı kullanan eşcinsel bireyler daha önce de nefret suçlarına maruz kalmıştı. ABD'de yaşayan bir genç uygulamada tanıştığı bir kişiye sözlü saldırıda bulunduğu ve nefret suçu işlediği gerekçesiyle yargılanmıştı. İrlanda'da ise bir kişi aynı uygulamada tanıştığı bir kişiyi darp ettikten sonra üzerinde bulunan parayı gasp ettiği suçlamasıyla tutuklanmıştı.

ONLİNE UYGULAMALAR NE KADAR GÜVENİLİR

Belçika'daki cinayet, online tanışma uygulamalarının da güvenliğini tartışmaya açtı. Bağımsız kuruluşlar, koronavirüs salgınının başması sonrası mekanların kapandığına dikkat çekerek, özellikle LGBT bireylerin online tanışma uygulamalarına yönelmek zorunda kaldığına dikkat çekti. Ortaya çıkan son raporlarda uygulamalarda nefret suçlarının arttığı belirtildi. Grindr gibi uygulamalar ise şu anda sadece güvenli kullanım kılavuzu gibi önlemler almakla yetiniyor.

AVRUPA'DA NEFRET SUÇLARI ARTTI

Belçika'da işlenen cinayet, Avrupa'da eşcinsellere yönelik nefret suçlarını yeniden tartışmaya açtı. Avrupa genelinde eşcinsel hakları için mücadele eden dernekler özellikle Hollanda, Belçika ve Fransa'da nefret suçlarının arttığını belirten raporlar yayınladı.

Online tanışma uygulaması ölümle bitti! ile ilgili etiketler Belçika cinayet Avrupa LGBT online tanılma uygulama nefret suçu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.