Online müzik uygulaması Spotify, ikinci çeyrekte zarar ettiğini açıkladı

Dünyanın en popüler müzik ve podcast platformlarından biri olan Spotify, 188 milyon abonesi olmasına rağmen uğradığı zararı açıkladı. Podcast alanına son 3 yılda büyük paralar akıtan Spotify, bu dönem ikinci çeyrekte 194 milyon Euro zarar ettiğini açıkladı.

Spotify, dünya çapındaki içerik üreticilerinden milyonlarca şarkıya ve diğer içeriklere erişimi saglayan dijital müzik, podcast ve video hizmetidir. 23 Nisan 2016 yılında kurulan spotify, ücretsiz ve kesintisiz kaliteli müzik hizmeti sunuyor. Şimdilerde en çok dinlenen müzik uygulamaları arasında 1.sırada yer alıyor.

Online müzik uygulaması Spotify, ikinci çeyrekte zarar ettiğini açıkladı

SPOTİFY İKİNCİ ÇEYREKTE 194 MİLYON EURO ZARAR ETTİ

Podcast alanına son 3 yılda büyük paralar akıtan Spotify, henüz bu yatırımlarını karlılığa dönüştürecek bir akış yaratabilmiş değil. 2022 yılı ikinci çeyrek finansal verileri de istediği gibi gelmeyen Spotify, bu dönemi de 194 milyon Euro net zararla kapattı. Bunda 31 milyon Euro zarar kalemi oluşturan Car Thing donanımının payı bulunuyor.

Bununla birlikte, şirket, aboneliklerinin sona ermesine izin veren veya bir aile planına geçmek isteyen kullanıcıları ikna etmek için tasarlanmış pazarlama kampanyaları ile kullanıcı rakamlarını büyütmeye yardımcı olmak için büyük harcama yaptı.

Stockholm merkezli müzik ve podcast devi Spotify, 2022 yılına ait ikinci çeyrek finansal performansını açıkladı. Rapora göre şirket ikinci çeyrekte net 194 milyon Euro zarar etti.

Küresel aylık aktif kullanıcı sayısını geçen yıla göre yüzde 19 artışla 365 milyondan 422 milyon dinleyiciye çıkaran Spotify, üç aylık gelirlerini yıllık yüzde 23 artışla 2.864 milyar Euro’ya (2.91 milyar$) yükseltti. Ancak net gelir, 2021’in ikinci çeyreğindeki küçük bir kârdan, 2022’nin ikinci çeyreğinde 194 milyon Euro’luk (197 milyon $) net zarara düştü.

Şirket, bu kayıpları dengelemeye yardımcı olmak için hem abonelikler hem de reklamlar için gelirdeki keskin artışlara güvendiğini belirtti ve platformun gücüne güvendiğini açıkladı.

SPOTİFY, BÜYÜK UMUTLARLA PİYASAYA SÜRDÜĞÜ CAR THİNG DONANIMI, HÜSRANLA BİTTİ

Spotify’ın yaklaşık 5 ay önce duyurduğu ve büyük umutlarla piyasaya sürdüğü Car Thing isimli donanımı talep görmeyince girişim büyük bir hayal kırıklığıyla sona erdi. Üretimi durdurulan girişimin Spotify’a maliyeti 31 milyon Euro oldu.

 

Online müzik uygulaması Spotify, ikinci çeyrekte zarar ettiğini açıkladı ile ilgili etiketler Spotify podcast müzik zarar car thing
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.