Online alışverişte dolandırılmamak için 24 saat kuralına dikkat edin!

Online alışverişin yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamasının ardından riskler de artmaya başladı. Özellikle dijital dolandırıcılığın arttığı günümüzde uzmanlardan pek çok öneri geldi.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte pek çok alanda var olan dijitalleşme adeta bir dönüşüm haline geldi ve tüm sektörleri hızla sardı. Bunlardan biri olan alışveriş sektörü de dijital dönüşümün etkisiyle birlikte online dediğimiz çevrimiçi ortama taşındı. Şimdilerde mobilyadan beyaz eşyaya; gıdadan giyime her türlü alışverişin kolaylıkla yapabildiği online alışveriş platformları pek çok kolaylık gibi pek çok riski de beraberinde getirdi.

Dijital dönüşümün ardından her şeyin online satışa açılması, kesinlikle kolaylık olsa da aynı zamanda bu kolaylık pek çok dolandırıcının da dikkatini çekti. Aynı şekilde zahmetsiz ve pratik bir şekilde dolandırılma alanı olan dijital dünya, özellikle son zamanlarda para yüklenen ulaşım kartı sitelerinden; alışveriş platformlarının sahte versiyonlarına kadar pek çok alanda dolandırıcılık vakaları artmaya başladı. Buna dikkat çeken uzmanlar ise, özellikle iki noktaya parmak bastı.

SANAL KARTLAR DOLANDIRILMANIZI ÖNLEYEBİLİR

Online alışverişte dolandırılmamak için 24 saat kuralına dikkat edin!

Temassız kullanımın da yaygınlaşmasıyla birlikte kredi ve banka kartı hırsızlığının artması gibi dolandırıcılık vakalarında da artış yaşanmaya başladı. Öyle ki, dolandırıcılar şimdilerde şehir içi ulaşım kartlarının yüklendiği sitelerin bile korsanını yaparak, vatandaşları tuzaklarına çekmeye başladı. Bu noktada uyarılarda bulunan uzmanlar, sanal kartların kullanılmasını tavsiye etti.

İnternetten güvenli alışveriş için son derece kontrollü olan sanal kartlar hem banka hem de kredi kartı olarak oluşturulabiliyor. Sanal kartlara alışveriş tutarınca limit yüklenmesini tavsiye eden uzmanlar, olası bir dolandırıcılıkta kaybı minimumda tutmanın yönteminin bu olduğunu söylüyor.

ŞÜPHELİ DURUMLARDA 24 SAAT KURALINA UYUN

Şüpheli durumlar ile karşılaşmanız halinde; örneğin, dolandırıldığınızı düşündüğünüzde ya da kredi kartınızın internet aracılığıyla kopyalandığını düşündüğünüzde 24 saat kuralına uymanız gerekiyor. Başka bir deyişle, uzmanlar, bu gibi durumlarda 24 saat geçmeden banka ile iletişime geçmeyi öneriyor.

Aynı zamanda emniyet güçlerine de 24 saat içerisinde başvuru yapmayı öneren uzmanlar, banka bildiriminden hemen sonra savcılık ya da polise konuya ilişkin ifade vererek, suç duyurusunda bulunmayı tavsiye ediyor.

Online alışverişte dolandırılmamak için 24 saat kuralına dikkat edin! ile ilgili etiketler Online Alışveriş Dolandırıcı Kredi kartı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.