Önlenemeyen kuraklığı gözyaşlarıyla izliyorlar!

Türkiye genelinde etkili olan kuraklık İznik Gölü'nü de vurdu. Gölün içler acısı hali karşısında gözyaşlarını tutamayan işletmeci Aysel Karaman, “Ben çocuklarıma ne anlatacağım. Bu güzelim göl birkaç yıl içerisinde yok olacak” dedi.

Türkiye’nin 5. Marmara Bölgesinin ise en büyük gölü olan İznik Gölü kuraklık ile mücadele ederken sudaki çekilme 350 metreye kadar ulaştı. İznik’in en büyük iskelesi olan Çakırca İskelesi ise adeta karaya oturdu.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

 İznik Gölü Çakırca kıyısında işletme sahibi Aysel Güleç gözyaşları içinde gölün içler acısı halini anlattı. Güleç, “Ben sahil kasabasında sahil kenarı işletmecisiyim. Biz bu gölü birkaç sene içinde göremeyeceğiz. Ben her sabah iş yerime geldiğimde ilk önce gelip gölün durumuna bakıyorum. Her geçen gün karşılaştığım manzara gerçekten beni çok üzüyor. Bu giden sadece göl değil, bu giden bizim çocuklarımızın geleceği. Yani ben ileride çocuklarıma "burası da bir göldü burada su vardı burada yüzülüyordu" demek istemiyorum. Biz bu yaz göle giremedik, her yer bataklık oldu” dedi.

Önlenemeyen kuraklığı gözyaşlarıyla izliyorlar!

55 YILDIR İZNİK GÖLÜNÜ BÖYLE GÖRMEDİM

İznik gölünün kıyısında işletmesi bulunan Naci Özsoy ise “55 yaşındayım 30 sene balıkçılık yaptım. 20 senedir de işletmeciyim. İznik Gölü'nün bu derece çekildiğini hiç görmedim. Görsel olarak yakında sazlıklar da çıkar buradan sivrisinek, yılan buna benzer her şey köyümüze gelir. Devletimizden yardım bekliyoruz” dedi.

Önlenemeyen kuraklığı gözyaşlarıyla izliyorlar! - Resim : 2

Önlenemeyen kuraklığı gözyaşlarıyla izliyorlar! - Resim : 3

Önlenemeyen kuraklığı gözyaşlarıyla izliyorlar! ile ilgili etiketler Yağmur iznik gölü kuraklık sahil

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.