Onlarca ünlü isme büyük şok! Dolandırıldılar...

Televizyon ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin sosyal medya hesaplarını ele geçiren hacker'ların hedefindeki kişi şimdi de manken ve sunucu Elif Ece Uzun oldu. Instagram hesabı ele geçirilen, dolandırılan ve tehdit edilen manken, soluğu emniyette alarak şikayetçi oldu.

Elif Ece Uzun'un telefonuna gelen bir SMS linkine tıklamasının ardından hesabı dolandırıcıların eline geçti. Dolandırıcılar Uzun adına paylaşımlar yaparak arkadaş listesinde onda ekli olan onlarca ünlü isimi de dolandırdı. Dolandırılan isimler arasında manken, şarkıcı, sanatçı, siyasetçi bile var. Uzun bu olayı ancak kendisine gelen telefon yağmuru ile fark etti. Olayın ardından CİMER'e yazdığı şikayet metni ile kısa sürede hesabı kapandı ama dolandırıcılar binlerce lira vurgunu yapmışlardı.

Onlarca ünlü isme büyük şok! Dolandırıldılar...

''ELİMİZDE İFŞA GÖRÜNTÜLERİNİZ VAR'' DİYEREK PARA KOPARDILAR

Sabah Gazetesi'nden Yunus Emre Kavak'ın haberine göre; Uzun'un Instagram hesabından çok sayıda ünlü isimden 'elimizde ifşa görüntünüz var' diyerek para koparan dolandırıcılar binlerce liralık vurgun yaptı.

Onlarca ünlü isme büyük şok! Dolandırıldılar... - Resim : 2

CEP TELEFONUNA GELEN SMS'TEKİ LİNKE TIKLAYINCA OLANLAR OLDU

Cep telefonuna gelen SMS'e tıklayınca sosyal medya hesabı ele geçirilen Uzun, "Şarkıcı, sanatçı siyasetçi, manken kim varsa, bir sürü arkadaşım bana mesaj attı veya beni aradı. 'Sana güvendik para yatırdık, paramız gitti' dediler. Hiçbir şey anlamadım. Meğer gelen linkle hesabım ele geçirilmiş. İnsanlardan para istenmiş. Emniyete şikayetçi oldum. CİMER'e yazdım, hemen hesabım kapatıldı. Umarım bu dolandırıcılar bir an önce bulunurlar" dedi.
Onlarca ünlü isme büyük şok! Dolandırıldılar... - Resim : 3


ŞARKICI, SANATÇI, SİYASETÇİ VE MANKEN HEPSİ DOLANDIRILDI

Uzun; "Benim ikizlerim var sosyal medya ile çok vakit geçiremiyorum. Bir ara bir link geldiğini ve tıkladığımı hatırlıyorum. Sonrasında hiçbir şeyden haberim yok. Hesabımı ele geçirmişler, arkadaşlarıma mesajlar atmışlar. Bir mankene benim adıma elimizde ifşa görüntülerin var paylaşmamızı istemiyorsan şu hesaba para aktar demişler. Kız ağlaya ağlaya beni aradı. Sanatçı arkadaşlarım, şarkıcılar her birine ayrı bir mesajla dolandırmaya çalışmışlar. Kimisi inanıp atmış kimi direkt numaramı bulup bana ulaştı" dedi.

"HESABIM KAPANDI"

Bazı arkadaşlarımın da hesabını gönderdikleri bir linkle ele geçirmişler diyen Uzun; "İnsanlara beni rezil ettiler. Bunu benim yaptığımı düşünüp bana, çocuklarıma beddua edenler oldu. Hemen polise gittim şikayetçi oldum. CİMER'e yazdım kısa süre sonra hesabım kapatıldı. Ama dolandırılan parasını kaptıran o kadar çok insan var ki gerçekten çok üzgünüm. Böyle bir meselede adım geçtiği için. Bu dolandırıcılar o kadar çok farklı yerden giriş yapmış ki hesabıma artık ne kadar büyük bir şebeke bilmiyorum. Ülkenin her ilinde giriş vardı nerdeyse" dedi.

 

Onlarca ünlü isme büyük şok! Dolandırıldılar... ile ilgili etiketler Sosyal Medya Instagram elif ece uzun hackeleme dolandırıcılar sanat dünyası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.