Önder Karaveli: İkinci golü bulamamak bir çok maçta yaşadığımız bir problem

Önder Karaveli: "İkinci golü bulamamak bir çok maçta yaşadığımız bir problem. İkinci golü bulamadığınız sürece rakibin bazı atakları sizin kalenizde tehlikeli durumlara ulaşabiliyor. Bir penaltı pozisyonu ile golü yedik. Deplasmanda kazanmayı bize umut ettiren ve gerçekliğini gösteren bir oyundan, kazanıp geri dönmemiz gereken bir oyundan 1-1 beraberlikle bana göre 2 puan kaybederek dönüyoruz"

Süper Lig Ahmet Çalık Sezonunun 23. haftasında Yeni Malatyaspor'la deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ın 2 maçlık galibiyet serisi sona erdi. Üç topu direkten dönen Kartal zorlu deplasmanda 86'da penaltıdan yediği golle 1 puana razı oldu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, maç sonrası basın toplantısında şunları söyledi: 

"Rakibin bugün kontrollü oyun sergileyeceğini biliyorduk. Hazırlıklarımızı da analizlerimizi de buna göre yapmıştık. Birçok maçta bunu kullandıklarını biliyorduk burada da Dicko'yu kullandılar. Biz de Necip ve Vida ile bu geçişlere hemen hemen ilk yarı fırsat vermedik. İlk yarı rakibin kalemizde Mustafa Eskihellaç ile tek bir pozisyonu var. Biz neler yapmaya çalıştık."

"Bir kere topun bizde kalmasını, biraz daha hızlı pası istemiştik oyuncularımızdan. Rakibimizin kapalı savunmasına rağmen çok fazla sayıda gol pozisyonu ve gol öncesi pozisyonu bulduk. Ama orada da kontrol hataları vuruş hataları ve karar hatalarından dolayı maçın ilk yarısını rakibin kalesine gol atamadan 0-0 ile içeriye girmemize neden oldu."

 "ATİBA VE PJANİC BAŞROLÜ OYNADI"

Karaveli, ikinci yarı oyuncularının özellikle ön bölgedeki oyunculardan biraz daha fazlada hareketlilik istediklerini ifade ederek, "Rakip savunmanın dengesini bozacak onların yerlerini değiştirmelerini sağlayacak daha fazla hareketlilik istedik, oyuncularda buna cevap verdiler. Nitekim golde de bunu gördük. Atiba ve Pjanic, bence oyuna hakim olmamızda başrolü oynadılar. Hem doğru paslarla, doğru hücum organizasyonlarla hem de rakipten topu kısa sürede kazanmada bunu sağladıklarını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

EMİRHAN İLKHAN'IN ŞANSSIZ ANI

Golden sonra Güven'i ve Emirhan'ı oyuna aldıklarını belirten Önder Karaveli, "Biraz daha dinamik oyuncularla sahada olalım istedik. Defansif oyuncularla sahada olalım istedik, aslında planladığımız gibi de oldu. 2. golü bulamamak bir çok maçta yaşadığımız bir problem. 2. golü bulamadığınız sürece rakibin bazı atakları sizin kalenizde tehlikeli durumlara ulaşabiliyor. Bir penaltı pozisyonu ile golü yedik. 1-1’den sonra oyuncular reaksiyon gösterdi zaman zaman kontrolsüz gidişler olsa da rakip kalede pozisyonlar bulduk. Onda da direkten dönen toplar vardı, iyi olmayan vuruşlar vardı. Sonuç olarak deplasmanda kazanmayı bize umut ettiren ve gerçekliğini gösteren bir oyundan kazanıp geri dönmemiz gereken bir oyundan 1-1 beraberlikle bana göre 2 puan kaybederek dönüyoruz" dedi.

Önder Karaveli: İkinci golü bulamamak bir çok maçta yaşadığımız bir problem ile ilgili etiketler Beşiktaş Yeni Malatyaspor Önder Karaveli
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.