Önder Karaveli: Genç oyuncularımızı kadroyu tamamlamak için değil, burada olmayı hak ettikleri için Katar'a getirdik

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli, Antalyaspor'la oynanacak Turkcell Süper Kupa finali öncesi takım kaptanı Atiba Hutchinson'la birlikte basın toplantısında konuştu. Doha'daki Ahmed Bin Ali Stadyumu'nda konuşan Karaveli, "Çok güzel bir maç seyrettirerek bu kupayı bir kez daha camiamıza hediye etmek istiyoruz" dedi.

2020-2021 sezonu Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası finalisti  Antalyaspor takımlarının karşı karşıya geleceği Turkcell Süper Kupa 2021 maçı, yarın Katar'da oynanacak.

Siyah-Beyazlılar'da son anda İstanbul'da bıraklın Rachid Ghezzal'e sendrom göstermesiyle Mehmet Topal da eklendi. Beşiktaş yarın sahaya 10 eksikle çıkacak.

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli, maçın basın toplantısında U19 takımından 5 ismi kadroya aldıklarını ve bir endişe duymadığını söyledi. Karaveli, "Genç oyuncularımızı kadroyu tamamlamak için değil, burada olmayı hak ettikleri için Katar'a getirdik" dedi.

Karaveli şunları söyledi:

"Elimizdeki bütün oyuncularımızla, bütün gücümüzle Beşiktaş müzesine bir kupa daha katmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bu kupayı ilk kez kazanan da bizim kulübümüz. Yarın da Beşiktaş taraftarlarına, bu kupayı hediye etmek istiyoruz. Çok güzel bir maç seyrettirerek bu kupayı bir kez daha camiamıza hediye etmek istiyoruz."

"SADECE SAĞLIKLA İLGİLİ KONULARDA ENDİŞE DUYARIZ"

Siyah-beyazlı ekipte açıklanan pozitif vakalarla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Karaveli, oyuncularının sağlıklarıyla ilgili endişe duyabileceklerini belirterek, oyun ile ilgili bir endişe duymadığını belirtti. Karaveli konuyla ilgili olarak şöyle devam etti: 

"En son haber Topal ile ilgili durumdu. Semptom gösterdi ve durum yükselince onu takımdan ayırdık. Oyuncularımızı İstanbul'da bırakma sebebimiz, hem onları takip etmek hem de geride kalan oyuncularımızı korumaktı. Dünya'da çok yükselmeye başladı, Türkiye'de de hızlıca yükseliyor. Biz de nasibimizi aldık. Biraz daha dikkatli olunabilirdi. Sadece sağlıkla ilgili konularında endişe duyarız. Yarın ile ilgili bir endişe yaratmıyor. Oyuncularda da yaratmayacaktır. Oyunu en iyi şekilde oynamaya çalışacağız. U-19 takımımızdan oyuncuları, kadroya kattık. Yarın sahada olma ihtimalleri de giderek artıyor. Bu tip krizlerden büyük fırsatlar doğabilir. Bu şansı doğru değerlendireceklerini düşünüyorum. Onlar hak ettikleri için buradalar."

"HANGİ POZİSYONDA KALACAĞIMI HİÇ DÜŞÜNMEDİM"

Önder Karaveli, yöneticilerin teknik direktör konusunda vereceği karar ile ilgili düşünmediğini ve kulübün içerisinde kalmaya devam edeceği için mutlu olduğunu belirterek, "Beşiktaş Kulübü ile sözleşmem var ve her maç bittiğinde ben kulübün içerisinde kalacağım için bunu düşünmedim. Hangi pozisyonda kalacağımı ile ilgili ise bunu önemsemediğimi defaatle söyledim. Beşiktaş Kulübünün değerli bir parçası olarak, ülke futbolu için çaba sarf eden birisi olarak bu konuyu düşünmedim ve bu durumdan çok rahatım" şeklinde konuştu.

Öte yandan Karaveli, Süper Kupa finalinin Doha'da düzenlenmesi ile ilgili olarak ise, "Dünya Kupası'nın oynanacağı bir şehide olmak bizler, oyuncular ve kulüpler için farklı bir tecrübe. Bunun güzel taraflarını yaşamaya ve yaşatmaya çalışacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

Antalyaspor antrenörü Alfons Groenendijk ise "Bizim açımızdan tarihi bir maça çıkıyoruz. İlk defa bu kupa fırsatını yakalayan bir Antalyaspor var. Bizim amacımız kulübü ve taraftarları onurlandırmak ve bu kupayı kazanmak. Futbolcuların isteğinden memnunuz" dedi.

Atiba Hutchinson şunları söyledi:

"Antalyaspor gibi iyi oynayan bir takıma karşı önemli bir maç olacak. İyi bir maç oynayıp, zaferle ayrılmak istiyoruz. Biz galibiyet almak için her şeyimizi vereceğiz. Umarım kazanan biz oluruz, yeni yılın da ilk kupası alırız."

 

Önder Karaveli: Genç oyuncularımızı kadroyu tamamlamak için değil, burada olmayı hak ettikleri için Katar'a getirdik ile ilgili etiketler Beşiktaş Antalyaspor Atiba Hutchinson Önder Karaveli süper kupa
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.