Önce döviz, şimdi de faizle ekonomiyi etkiliyorlar!

24 Haziran seçimleri öncesi Türkiye ekonomisine döviz üzerinden operasyon yapan finans baronları, ekonomiyi bu kez faiz üzerinden kıskaca almaya çalışıyor.

Bankacılık sektörü 2017 yılında 49 milyar 122 milyon TL dönem net karı elde ederek rekor kırdı. 2016 yılında 37.5 milyar TL olan net karlarını yaklaşık 12 milyar TL artıran bankaların tabiri caizse gözü doymak bilmedi.

VATANDAŞIN CANINI YAKACAK KARARLAR

SadeceHaber'in haberine göre: Uluslararası finans oyuncularının desteğiyle seçimler öncesi önce doları artıran ve Merkez Bankası’nı piyasaya müdahale etmek zorunda bırakarak yüksek faize adeta mahkum eden finans kuruluşları ve bankalar bu kez de bunu bahane ederek birer birer vatandaşın canını acıtacak kararlara imza atmaya başladı. Bu doğrultuda 1 Temmuz 2018 tarihinden geçerli olmak üzere, TL cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranını yüzde 2.027’ye, aylık azami gecikme faiz oranını da yüzde 2.52'ye yükseltildi.

KMH FAİZLERİNİ DE ARTIRDILAR

Kredi kartı faizlerindeki yaklaşık yüzde 30’luk artışın yarattığı bu şok henüz geçmeden bankalardan bu kez Kredili Mevduat Hesabı (KMH) faizlerine ardı ardına artış geldi. Bankalar müşterilerine mesaj göndererek faiz artışına gittiklerini duyurdu.

ERDOĞAN BANKALARI UYARMIŞTI

Türkiye’nin ekonomik istikrarına karşı bankalar eliyle ardı ardına yapılan hamleler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart’ta AK Parti Kendik İlçe Kogresi’nde yaptığı konuşmada deşifre edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında bankaları uyararak "Ekonomide her kötülüğün anası faizdir. Faiz zengini daha zengin fakiri daha fakir yapar. Bunun lobisi neresidir? Finans kuruluşlarıdır. Açık söylüyorum devletin bankaları da bu işin içindedir" diye konuşmuştu.

BU KEZ HEDEF YEREL SEÇİMLER Mİ?

Seçimden güçlü ve istikrarlı bir şekilde çıkan Türkiye’ye karşı kurulan bu yeni yüksek faiz tuzağının asıl hedefinin ise erkene alınması konuşulan yerel seçimler olduğu iddiaları ortaya atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni demokratik olarak alt edemeyen ‘şer güçlerinin’ son hamle ile AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yerel seçimlerde zora sokmayı mı amaçladıkları soruları gündeme geldi.

Bankaların müşterilerine attıkları bilgilendirmelerden bazıları şöyle:

HSBC

1 Ağustos itibariyle aylık 1.84 olan Kredili Mevduat Hesabı (KMH) faiz oranını yüzde 2.02, yüzde 2.34 olan gecikme faiz oranı ise yüzde 2.52’olarak güncellendi.

DENİZBANK

1 Ağustos itibariyle aylık 1.84 olan KMH aylık faiz oranını yüzde 2.02’ye, 2.34 olan gecikme faiz oranını da 2.52’ye yükseltti.

GARANTİ BANKASI

1 Ağustos itibariyle Avans Hesap aylık akdi faiz oranını yüzde 2.02, gecikme faiz oranını ise yüzde 2.52 olarak güncelledi

YAPI KREDİ

1 Ağustos itibariyle Esnek Hesap akdi faiz oranını yüzde 1.84 yerine yüzde 2.02, temerrüt faizini de aylık 2.34 yerine 2.52 olarak uygulama kararı aldı.

FİNANSBANK

1 Ağustos itibariyle Avans Hesap (KMH) aylık akdi faiz oarnını yüzde yüzde 2.02, gecikme faiz oranını ise 2.52 olarak açıkladı.

Önce döviz, şimdi de faizle ekonomiyi etkiliyorlar! ile ilgili etiketler faiz bankalar
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.