Önce deprem, sonra kasırga, sonra da sel vurdu: Türkiye yardım gönderdi

Türkiye 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından kasırga ve selin vurduğu Haiti’de 550 depremzedeye kumanya ve hijyen paketi yardımında bulundu. Depremzedeler diğer felaketlerle hala mücadele veriyor. Türkiye'nin ise Haiti'ye 11 yıl önceki depremde de yardım ettiği ortaya çıktı.

Orta Amerika ülkesi Haiti, geçtiğimiz günlerde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem ve sel felaketinin yaralarını sarmaya devam ediyor.

ÖNCE DEPREM, SONRA KASIRGA, EN SONUNDA DA SEL VURDU

Çok sayıda can kaybına yol açan ve binlerce kişiyi evsiz bırakan depremin ardından tropik fırtına beraberinde seli getirmişti. Üst üste gelen felaketlerin ardından Haiti, uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Haiti’nin yardım çağrısına Türkiye’den yanıt gecikmedi. Söz konusu çağrı üzerine harekete geçen İnsani Yardım Vakfı Afet Yönetim Birimleri, deprem bölgesine ulaşarak çalışmalara başladı.

TÜRKİYE'DEN SU, HİJYEN MALZEMESİ VE YEMEK GİTTİ

İlk etapta depremden en çok etkilenen Les Cayes şehrindeki depremzede ailelere 550 adet kumanya ve hijyen paketi yardımında bulundu. Ekipler, ailelere ayrıca içme suyu dağıtımında da bulunuyor.

Haiti'nin Saint-Louis du Sud bölgesinin 12 kilometre kuzeydoğusunda cumartesi günü meydana gelen depremde 2 bin 189 kişi hayatını kaybetmiş, 12 bin 268 kişi yaralanmıştı. Çok sayıda kişiden halen haber alınamazken, yaklaşık 135 bin aileyi etkileyen depremde en az 75 bin ev hasar görmüş veya yıkılmıştı. Depremin ardından ülkede gıda, barınma ve ilaç sıkıntısı başlamıştı.

DEPREMZEDELER, KASIRGA VE SELLERLE MÜCADELE EDİYOR

Kayıpları arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ülke, deprem sonrasında tropikal fırtına etkisine girmişti. Evleri yıkılan ve çadır bulmakta güçlük çeken afetzedeler, fırtınanın yol açtığı sellerle mücadele ederken, derme çatma barınaklarda yaşam mücadelesi veriyor.

11 YIL ÖNCEKİ DEPREMDE DE TÜRKİYE YARDIM ETMİŞTİ

Haiti’de 12 Ocak 2010’da meydana gelen depremde 360 bin kişi hayatını kaybetmişti. Türkiye, o dönemde de mağdur Haitilileri yalnız bırakmamış, sağlık, barınma ve beslenme alanlarında bölgede çalışma gerçekleştirmişti.

Önce deprem, sonra kasırga, sonra da sel vurdu: Türkiye yardım gönderdi ile ilgili etiketler deprem kasırga Fırtına Sel (Doğa olayı) Türkiye haiti yardım 2021
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.