Önce bursları kestiler, şimdi öğrencilere "bakmakla" övünüyorlar!

Ana muhalefet partisi CHP'nin siyasetine akıl sır ermiyor! Bunun son örneği üniversite öğrencilerine sağlanan destekler konusunda yaşandı. CHP'li belediye başkanı Mansur Yavaş, "5 bin öğrenciye bakıyoruz şu anda" diyerek üniversite öğrencilerine yaptıkları desteklerle övündü... Ancak belediyeler tarafından üniversite öğrencilerine verilen bursları Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak iptal ettiren CHP'den başkası değildi....

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Turistik Otelciler Derneği’nin (ANTOD) Ekim ayı toplantısına katılarak, dernek başkanı Atilla Aytun, yönetim kurulu ve üyeleriyle buluştu.

Mansur Yavaş, burada yaptığı konuşmada barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencileri ile ilgili olarak “Bunların birçoğu okulu bırakmayı düşünüyordu. Fiili olarak 5 bin öğrenciye bakıyoruz şu anda. Bize başvurup açıkta kalan yok. Türkiye’de de bu uygulama yok, bu haliyle” açıklamasını yaptı.

Barınacak yer bulamadığı için okulu bırakmayı düşünen birçok öğrenciye destek olduklaırnı belirten Yavaş, “Caminin bahçesinde 3-4 kızı görmüşler. Sormuşlar, ‘Ne yapıyorsunuz’ diye. Kalacak yerleri yok. Okul için gelmişler. Baktık durum basit bir şey değil. Hemen bir çağrı yaptık. 700, 1700 kişi derken 8 bin 100 öğrenci başvurdu. Bunların birçoğu okulu bırakmayı düşünüyordu. Çoğu da yedek olduğu için panik haldeydi. Fiili olarak 5 bin öğrenciye bakıyoruz şu anda. Bir yönetici olarak, o anda ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmalıyız diye düşündük." dedi.

BURSLARI CHP İPTAL ETTİRMİŞTİ!

Ancak CHP'li Mansur Yavaş'ın CHP'nin iptal ettirdiği yardımlar üzerinden siyasi propoganda yapması kafaları karıştırdı.

Yavaş, "5 bin öğrenciye bakıyoruz" derken, partisi CHP geçtiğimiz dönemde, belediyelerin yükseköğrenim öğrencilerine doğrudan burs ve kredi vermesine imkân sağlayan düzenleme için iptal davası açmıştı.

Belediyeler tarafından üniversite öğrencilerine verilen burslar da CHP'nin Anayasa Mahkmemesi'ne açtığı bu dava sonucu iptal edilmişti.

Önce bursları kestiler, şimdi öğrencilere "bakmakla" övünüyorlar! ile ilgili etiketler Mansur Yavaş Öğrenci CHP Anayasa burs
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.