Ön Lisans sınavları her yıl yapılacak mı? KPSS önlisans ve orta öğretim her sene mi olacak?

Ön Lisans sınavları her yıl yapılacak mı sorusunun yanıtı haberimizde. KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavlarının her sene yapılması gündemde. KPSS adayları, önlisans ve ortaöğretim sınavları için hazırlanıyorlar.

Ön Lisans sınavları her sene yapılacak mı merak ediliyor. KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavlarının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Adaylar, önlisans sınavlarının her yıl yapılması fikrine nasıl bakıyor?

ÖN LİSANS SINAVLARI HER SENE YAPILACAK MI?

Üniversitelerin 2 yıllık (önlisans) bölümlerinden ve liseden mezun olan vatandaşların devlet memuru olmak için girdikleri KPSS sınavının her yıl yapılması gündeme geldi. Bilindiği üzere KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavları 2 yılda bir yapılıyor.


B grubu KPSS sınavları için TBMM'e yeni yasa sunuldu. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren ön lisans sınavlarının her sene olup olmayacağına dair bilgi için araştırmalar sürmeye başlandı.SPP Başkanı Aras Ali Altıntaş, KPSS B grubu sınavlarının her sene yapılması için TBMM'ye bir kanun teklifi sunulduğunu söyledi. Peki KPSS önlisans her sene mi olacak ve 2021 KPSS ön lisans olacak mı? İşte KPSS ön lisans ve KPSS B her sene olacak iddalarına karşı cevap...

SPP Başkanı Aras Ali Altıntaş, KPSS B grubu sınavlarının her sene yapılması için TBMM'ye bir kanun teklifi sunulduğunu söyledi. Altıntaş yaptığı açıklamada KPSS B grubu sınavlarının her sene yapılması için meclise gelen kanun teklifinin komisyondan geçtiğini söyledi.

Son günlerde KPSS b grubu sınavlarını her sene yapılması sosyal medya gündemindeydi. Öte yandan TBMM'de de Milletvekilleri tarafındna bu konu dile getirildi ve sınavların her sene yapılması gerektiğine yer verildi. Açıklamada Orhan Sümer, "Milyonlarca gencimizin büyük emek vererek hazırlandığı Kamu Personeli Seçme Sınavı ne yazık ki mağdur yaratmaya devam ediyor. KPSS B grubuna dâhil olan mesleklere yalnızca çift yıllarda alınan puanlarla atama yapılması dolayısıyla sistemde büyük yığılmalar ve kılavuz açıklama sorunu meydana gelmektedir. Siyasi, sosyal, idari alanlarda ulusal ve uluslararası önemi haiz meslek gruplarına mensup KPSS B grubu adaylarının sınav ve atama sistemiyle mağdur edilmesi kamu kurumlarına liyakat sorunu oluşturmaktadır. Ayrıca tüm dünyanın acı bir şekilde tecrübe ettiği Covid-19 salgınında sağlık emekçilerinin değerini bir kez daha anlamış bulunmaktayız. Ancak Sağlık Bakanlığı atama kılavuzunun yayınlanmaması başta puanlarını bir sonraki seneye kullanamayacak olan binlerce sağlıkçımızı zor duruma düşürmektedir. Buradan ilgili bakanlıklara sesleniyorum: Gençlerimizin KPSS mağduriyetlerine son verilsin." dedi.

 

Ön Lisans sınavları her yıl yapılacak mı? KPSS önlisans ve orta öğretim her sene mi olacak? ile ilgili etiketler KPSS ön lisans sınavları yapılkacak mı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.