Ön lisans mezunlarına 3600 ek gösterge hakkı geliyor! Milyonların beklentisi Meclis komsiyonunda!

3600 ek göstergede son adımlar atılmaya devam edilirken lise ve ön lisans mezunlarının son durumları merak edildi. 2018 yılından bu yana gündemde olan 3600 ek göstergede 2 yıllık İlahiyat ön lisans mezunu din görevlileri hakkında da bilgilendirmeler sık sık gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2018 yılından başlayarak atılan adımlar 3600 ek gösterge bekleyenlerin umudu oldu. Milyonlarca memur gelecek olan haberleri merakla beklerken son çalışmaların devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

Lise ve ön lisans mezunlarının 3600 ek göstergedeki son durumları da araştırılmaya devam edilirken Açık Öğretim bitiren memurlar ile 2 yıllık İlahiyat ön lisans mezunu din görevlileri de kendileri hakkındaki bilgilere ulaşmaya çalıştı.

3600 ek gösterge için öncelikle bir komisyon kuruldu. Bu komisyon sık sık kendi arasında toplanırken çalışmaya dair detaylar kamuoyu ile de paylaşıldı. Ek gösterge komisyonunda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Strateji Bütçe Başkanlığı ve Memur-Sen yetkililerinin yer alacakları belirtildi.

Ön lisans mezunlarına 3600 ek gösterge hakkı geliyor! Milyonların beklentisi Meclis komsiyonunda!

3600 Ek Göstergeden Hangi Memurlar Yararlanabilecek?

3600 ek göstergeden; Din görevlileri (imam, müezzin, Kuran kursu öğreticisi vb.), öğretmen, polis ve hemşireler gibi kamudaki meslek grupları yararlanabilecek. Bunlarla beraber kamuda yükselmenin de önü de açılmış olacak.

Lise Mezunları 3600 Ek Göstergeden Yararlanabilecek Mi?

3600 ek göstergeden yapılacak olan bir düzenleme ile lise mezunlarının da yararlanabileceği konuşulmakta. Bunun için öncelikle 3600 ek göstergenin memurlar üzerinde statüye göre mi yoksa eğitim durumuna göre mi verileceği oldukça önem kazanmakta.

Eğer statü çerçevesinde yani eğitim durumuna bakılmaksızın 3600 ek gösterge verildiği takdirde tüm memurlar bu haktan sınırsız bir şekilde yararlanabilecek. Eğer ki eğitim durumu söz konusu olursa 3600 ek göstergeden sadece lisans mezunu memurların yararlanması sağlanmış olacak.

Ön lisans mezunlarına 3600 ek gösterge hakkı geliyor! Milyonların beklentisi Meclis komsiyonunda! - Resim : 2

Ön Lisans Mezunları 3600 Ek Göstergeden Yararlanabilecek Mi?

3600 ek gösterge sık sık lisans mezunları için gündeme gelse de ön lisans mezunları için aynı durum konuşulmakta. Bunun için 3600 ek göstergenin memurlar üzerinde statüye göre mi yoksa eğitim durumuna göre mi verileceği önem kazanmakta. Eğer ki eğitim durumuna bakılmaksızın 3600 ek gösterge verildiği takdirde bundan ön lisans mezunları da yararlanmış olacak.

Ön lisans mezunlarına 3600 ek gösterge hakkı geliyor! Milyonların beklentisi Meclis komsiyonunda! ile ilgili etiketler 3600 ek gösterge Lisans Ön Lisans ilahiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.