Omuz ağrısı neden olur? Sol omuz ve Sağ omuz ağrısı hastalık habercisi olabilir!

En çok şikayet edilen eklem ağrılarının başında Omuz ağrısı gelir. Bel, Boyun ve diz ağrıları çekenler de aynı zamanda omuz ağrısından da muzdarip olabiliyor. Bu ağrıların belirtileri tanıdık olsa da aniden başlayan oomuz ağrıları, dikkat edilmemesi halinde başka hastalıklara da davetiye çıkarabiliyor. Peki, Omuz Ağrısı neden olur? Tedavisi nasıldır?

Omuz ağrıları, kuşkusuz gündelik hayatımızı olumsuz etkiler. Birçok hastalık ve eklem ağrısı gibi Sıkışma, fibromiyalji, kireçlenme, sinir yaralanmaları, enfeksiyonlar, boyun fıtığı, diyabet, troid hastalıkları ve ve bazı iç organ hastalıkları omuzda ağrıya neden olabiliyor.

Eklem ağrıları, birçok insanın korkulu kabusu. Bel, Boyun, Diz ve Omuz ağrısı şeklinde ortaya çıkan ağrılara nasıl bir tedavi uygulanmalıdır?

OMUZ AĞRISI NEDEN OLUR?

Omuz çevresindeki kaslarda görülebilen sinir hasarına bağlı olarak ortaya çıkan omuz ağrısı, kas gücünde kayba neden olabileceği gibi zayıflama da buna eşlik edebilir.

Omuz sıkışma sendromu, kalsifik tendinit, omuzun yarı çıkıkları, omuz çevresindeki kaslara bağlı olarak gelişen zorlanma ağrıları miyofasiyal ağrı sendromu ve omuzda kireçlenme ağrılara neden olabiliyor.

Boyun fıtığı omuzda ağrıya neden olabilir!

Omuz ağrıları omuz ekleminin kendisinden kaynaklanabileceği gibi başka bir bölgeden omuza yansıyan ağrılar da olabilir. Omuz eklemi dışından kaynaklanan omuz ağrılarının en sık nedeni boyun fıtıklarıdır.

OMUZ AĞRISI TEDAVİSİ NASILDIR?

Ağrı olan tarafın üzerine kesinlikle yatılmamalıdır. Kollar bir destek ile sabitlenip öyle oturulmalıdır. Omuz seviyesinden yukarıya kollar kaldırılmamalıdır. Ve doğal olarak ağır eşya kaldırılmamalıdır.

Omuz ağrısı tedavisi nedene yönelik yapılmalıdır. Omuz ağrısını tetikleyen nedenler gözden geçirilmeli ve nedeni ortadan kaldırılmalıdır. Bu aşamada fizik tedavi uygulamaları son derece önemli yer tutar. Eklem hareket açıklığını ve kas gücünü artırmaya yönelik egzersiz uygulamaları genelde fizik tedavi uygulamaları ile beraber kullanılmaktadır.

 

Omuz ağrısı neden olur? Sol omuz ve Sağ omuz ağrısı hastalık habercisi olabilir! ile ilgili etiketler sağlık omuz ağrısı neden olur
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.