Ömür Akkor kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir?

Ömür Akkor kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir? Yetenekli aşçı Ömür Akkor dün akşam katıldığı MasterChef programı ile araştırılmaya başlandı. Birçok başarılı işe imza atmış olan aşçı Ömür Akkor’un hayatını derledik.

Ömür Akkor kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir? Osmanlı mutfağı konusunda uzmanlaşmış olan Ömür Akkor MasterChef yarışmacılarına ilginç tüyolar verdi. Başarılı aşçı Ömür Akkor’un hayatı merak edilmeye başlandı.  45 yaşındaki aşçı Ömür Akkor’un hayatını ve kitaplarını sizler için derledik. Ömür Akkor kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir?

Ömür Akkor kimdir?

Ömür Akkor 1975 Kilis doğumludur. 45 yaşındaki başarılı aşçının tek yumurta ikiz kardeşi vardır. İkiz kardeşinin ismi Yunus Emre Akkor'dur. İki kardeş de aşçıdır. Eğitimini Bursa İktisat Üniversitesi’nde tamamlayan Akkor’un babası emekli esnaf annesi ise emekli öğretmendir. Ablası ise Yüksek Mimarlık yapmaktadır. Bursa’da ailesi ile birlikte Antep mutfağı ağırlıklı bir restoran işletmiştir. Ortadoğu ve Doğu Akdeniz mutfağı üzerine birçok araştırmalar yapmıştır. Osmanlı mutfağı üzerine birçok araştırma yapmıştır ve bu alanda Türkiye'nin en uzman isimlerinden birisidir.

Ömür Akkor kimdir?

Ömür Akkor Bursa'da kaldığı zamanlarda Bursa Mutfağı adında bir kitap yazmıştır. Günümüzde özellikle sosyal medya sitelerinde ve televizyon ekranları üzerinden yaptığı paylaşımları ve tarifleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Ömür Akkor kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir? - Resim : 2

Ömür Akkor’un Kitapları

Bursa Mutfağı 2009,

Selçuklu Mutfağı 2012,

Osmanlı'dan Günümüze Yumurtalı Tarifler 2012,

Mutfaktan Güzel Kokular GeliyorTürkiye'nin ilk braille alfabeli görme engelli yemek kitabı,

Anadolu'nun Eski Tadı 2013,

Ömür Akkor Yemek Seyahatnamesine Giriş Cilt.1Sağlıklı Şekersiz Tatlılar 2014,

Türk Mutfağından Pratik Tarifler 2014,

Alafranga Yumurta Tarifleri 2014

Osmanlı Mutfağı 2014

Ömür Akkor kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir? ile ilgili etiketler Ömür Akkor kimdir kaç yaşında nerelidir kitapları neler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.