Ömrü ev işleri ile geçti 158 bin euro kazandı!

Arjantin'de 27 yıl süren evliliği boyunca mesleği yerine ev işi yapan ve çocuklarına bakan kadın büyük bir hukuk zaferi kazandı. Boşandığı eşine tazminat davası açan 70 yaşındaki kadın 158 bin Euro tazminat alacak...

Arjantin'de 70 yaşında bir kadın, üniversite mezunu olmasına rağmen, 27 yıllık evliliği boyunca hiç çalışmadı.

Ev işleri yapıp çocuklarına bakan kadın, eski eşine dava açtı.

Mahkeme kadını "Çalışsaydı 60 yaşında emekli olabilecek eve emeklilik maaşı alabilecekti" diyerek haklı buldu. Eski eşi 158 bin Euro tazminata mahkum etti.

Habertürk'ün haberine göre, Yargıç Victoria Fama, 'kadınların ekonomik olarak kocalarına bağımlı olmasının toplumda kadının rolünün geri plana itilmesine neden olduğunu' belirterek eşler arası ekonomik durumun eşitlenebilmesi için erkeğin makul bir bedel ödemesine karar verdi.

Yargıç, "27 yıllık evliliğin ardından 60 yaşında ayrılan bir kadın normalde emeklilik maaşı alabilecekken bu haktan yararlanamıyor. Bu yaştan sonra istihdam edilebilmesinin zorluğunu da göz önünde bulundurmamız gerekiyor" dedi.

Ömrü ev işleri ile geçti 158 bin euro kazandı! ile ilgili etiketler Arjantin Euro
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.