Omikron varyantı, Euro bölgesinde büyümeye ivme kaybettirdi

Omikron varyantının yayılmasını önleme amacıyla uygulanan tedbirler sonrası Euro Bölgesi dahilinde hizmet sektöründeki genişleme yavaşladı.

Tedarik zincirindeki aksaklıkların azalması sonrası Almanya'da imalat ve hizmet sektörlerinde beklentiler iyimserleşmesine karşın Euro bölgesine dahil olan tüm ülkelerde aynı olumlu hava gözlenmiyor.

Arz talep dengesinin yavaş yavaş oluşmaya başlaması ile pazarlarda genel olarak iyimser kanaat hakim olurken, Omikron varyantı dolayısıyla alınan tedbirler hizmet sektöründeki büyümeyi yavaşlattı

Almanya'da bileşik satın alma yöneticileri endeksi Ocak 'ta Aralık'taki 49,9 değerinden 54,3'e yükselirken Euro Bölgesi'nde önceki ayki 53,3 değerinden 52,4 puana geriledi.

Euro bölgesi genelinde hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksi ise 51,2 puanla son 9 ayın en düşük değerini aldı.

Omikron varyantı, Euro bölgesinde büyümeye ivme kaybettirdi ile ilgili etiketler Almanya omikron Euro Bölgesi satın alma yöneticileri endeksi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.