Omicron varyantı Türkiye'de çıkınca gündeme geldi: Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Koronavirüsün en fazla mutasyona uğrayan varyantı Omicron Türkiye'de 6 kişide görüldü. Omicron Varyantının Türkiye'de görülmesi sonrası ek tedbirlerin gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. En çok merak edilen ise yılbaşında sokağa çıkma yasağının olup olmayacağıydı.

Omicron varyantının Türkiye'de çıkması sonrası dikkat çeken bir soru gündeme geldi. Vatandaşlar arasında yılbaşı gecesi sokağa çıkma yasağı ilan edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Bakan Koca, geçtiğimiz günlerde AK Parti MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Omicron varyantı nedeniyle ek kısıtlama tedbirlerinin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Bakan Koca, "Bulaşıcıcılığı deltadan daha yüksek ama sürveyans daha düşük bile olabilir ama birkaç hafta içinde netleşir" dedi.

YERLİ AŞIYA YIL BİTMEDEN ONAY

Koca, Turkovac'ın acil kullanım onayıyla ilgili, "Yıl bitmeden aralık ortasında bekliyoruz. 250 bin dozun bugün dolumu bitti" dedi.

Afrika uçuşlarına ilişkin kararın devam edeceğine vurgu yapan Koca, Kovid-19 ilacına ilişkin ise şunları söyledi:

"Molnipiravir dediğim şekilde yerli üretimi olacak 3-4 firma bu anlamda müracaatını yaptı. Benim 30-35 kat ucuz olacak dediğim rakamdan daha ucuz olacak 50 kat bile ucuz olabilir. Vatandaşa ücretsiz olacak."

 

Omicron varyantı Türkiye'de çıkınca gündeme geldi: Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı? ile ilgili etiketler Türkiye Yılbaşı omicron varyantı sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.