Omicron varyantı sporu vurdu! Vaka sayılarındaki artış sonrası sert kararlar geldi

Omicron varyantının çıkması sonrası vaka sayısındaki artış büyük ligleri vurdu. Vaka sayısındaki artış sonrası en sert tedbirler İngiltere'de alınırken, Almanya ve ABD'den de maç iptali ve seyirci kısıtlaması kararları alındı.

Güney Afrika'da çıkan Omicron varyantının birçok ülkeye yayılması sonrası özellikle Avrupa'da vaka sayıları ciddi derecede arttı. Vaka sayısındaki artış spora da darbe vurdu. Son dönemde özellikle Premier Lig'de maçlar iptal oldu. Ayrıca Bundesliga ve NBA'den de maç iptali ve seyirci kısıtlaması kararı çıktı.

EN ÇOK İNGİLTERE'Yİ VURDU

Koronavirüs salgındaki vaka artışı en çok İngiltere'yi vurdu. Günlük vaka sayısının rekor kırdığı ülkede Premier Lig ekiplerinde çıkan yüksek vaka sayıları sonrası maç iptalleri yaşanıyor. Son olarak Burnley'nin kendi evinde Watford ile oynayacağı karşılaşma, konuk ekipte çıkan vakalar nedeniyle maçtan 2 saat önce iptal oldu. Geçtiğimiz günlerde de Manchester United'ın Brentford'a karşı oynayacağı karşılaşma, Manchester ekibinde 20 vakanın çıkması nedeniyle ertelenmişti. Öte yandan Tottenham'ın Leicester City mücadelesi için, iki takımın da ertleme talebine rağmen, oynanması yönünde karar çıktı.

Tottenham'ın geçen hafta UEFA Konferans Ligi'nde oynaması gereken Rennes maçı ve Premier Lig'deki Brighton mücadelesi Londra ekibinde çıkan vakalar nedeniyle ertelendi.

Premier Lig yönetimi, koronavirüs rakamları nedeniyle maçların oynanıp oynanmayacağı yönündeki kararı her müsabaka için ayrı ayrı alıyor.

BAYERN MÜNİH SEZON SONUNA KADAR SEYİRCİSİZ OYNAYACAK

Koronavirüs vakalarının arttığı ülkelerden Almanya'da ise Bundesliga maçlarını etkileyen kararlar eyalet bazında alındı. Bazı bölgelerde maçlara seyirci kısıtlaması ya da seyircisiz oynama kararı çıktı.

Almanya'da Bavyera hükümetinin Covid-19 tedbirleri alması nedeniyle Bayern Münih, sezon sonuna kadar Allianz Arena'yı seyirciye kapatıyor. Açıklamada, böylelikle Bayern Münih’in Allianz Arena’da 8 Aralık’ta Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona’ya, 11 ve 17 Aralık’ta Bundesliga’da Mainz 05 ve Wolfsburg’a karşı oynayacağı maçlarda tribünlerin boş kalacağı kaydedildi.

Bundesliga’da mücadele eden diğer Bavyeralı kulübelerden Augsburg’dan yapılan açıklamada da yarın Bochum ile oynanacak karşılaşmanın seyircisiz oynanacağı aktarıldı.

Stuttgart, Freiburg ve Hoffenheim’in yer aldığı Baden-Württemberg eyaletinde ise kulüpler yıl sonuna kadar sahalarında oynayacağı maçlarda en fazla 750 seyirci alabilecek.

Kuzey Ren Vestfalaya’da ise federal hükümet ile eyaletler arasında varılan anlaşma birebir uygulanacak.

Buna göre spor, kültür ve benzeri büyük çaplı etkinliklere kısıtlama getirilerek; burada mekanın kapasitesinin en fazla yüzde 50'si kullanılabilecek ancak bu etkinliklere katılanların sayısı kapalı alanlarda 5 bin, açık havada 15 bin ile sınırlı olacak.

Bundan dolayı yarın Borussia Dortmund ile Bayern Münih arasında oynanacak karşılaşmaya en fazla 15 bin taraftar alınacak.

Bremen, Berlin, Aşağı Saksonya ve Hamburg eyaletlerinde federal hükümet ve eyaletler arasında alınan karar geçen haftadan itibaren uygulamaya alındı.

NBA'DE BU SEZON İLK KEZ MAÇ ERTELEME KARARI ÇIKTI

Salgındaki yükseliş nedeniyle NBA'de bu sezon ilk kez maç ertelemesi yaşandı. Chicago Bulls'un 2 karşılaşması, sağlık protokollerinin 10 oyuncusunun kadroya girmesine izin vermemesi nedeniyle ertelendi

Doğu Konferansı'nda zirve mücadelesi veren Bulls'un maç programı, koronavirüs test sonucu pozitif çıkan ya da temaslı olduğu saptanan oyuncuları sebebiyle aksayacak.

NBA'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Bulls'un, geçtiğimiz günlerde oynanması gereken Detroit Pistons ve 17 Aralık Cuma günü sabaha karşı oynayacağı Toronto Raptors müsabakaları ileri bir tarihe alındı.

Öte yandan Toronto Raptors, ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış nedeniyle sahasındaki maçlarını yüzde 50 seyirci kapasitesiyle oynayacak.

NBA'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Ontario eyaletindeki Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle geçilecek uygulama, Raptors'ın TSİ pazar sabaha karşı Golden State Warriors ile oynayacağı karşılaşmadan itibaren yürürlüğe girecek. Ayrıca maske takma kuralına uymayan taraftarlar, spor salonundan atılabilecek.

Tarihindeki tek şampiyonluğunu 2019'da kazanan Raptors, Kanada hükümetinin uyguladığı seyahat kısıtlamaları sebebiyle geçen sezonki iç saha maçlarına, ABD'nin Tampa kentinde çıkmıştı.

Omicron varyantı sporu vurdu! Vaka sayılarındaki artış sonrası sert kararlar geldi ile ilgili etiketler Premier Lig Bundesliga NBA maç omicron varyantı iptal seyirci
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.