Ömer Yurtseven'i Miami Heat kaptı

Avrupa'nın en iyi uzunlarından biri olabilecekken daha 17 yaşında kolej okumak için Amerika'ya giden Ömer Faruk Yurtseven, 5 yıl sonra NBA takımlarından Miami Heat'e imza attı. Milli pivotun Fenerbahçe'den ayrılış şekli tartışma yaratmıştı...

Fenerbahçe altyapısından yetişen ve genç yaşlarından itibaren "geleceğin yıldızı" olarak anılan Ömer Faruk Yurtseven'i Miami Heat kaptı... Miami ekibi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Türk basketbolcuyla sözleşme imzalandığını açıkladı.

Geçen sezon Gelişim Ligi'nde Oklahoma City Blue forması giyen 22 yaşındaki uzun, 14 maça çıktı. Ortalama 21 dakika takımının formasını terleten oyuncu, 15.2 sayı, 9.3 ribaund, 1.5 asist ve 1.6 blok ortalamaları yakaladı.

Fenerbahçe'den ayrılış şekli tartışmalı olan yıldız isim, o dönem Sarı-Lacivertli takımın başında olan Zeljko Obradovic'i kızdırmıştı. Sırp koç, "Ömer, 'kalsam mı, gitsem mi?' diye bize teklifte bulunmadı. Çünkü sadece kendisini düşünüyor. Onun için takım yok. Sezon başında yeni bir kadro kurduk ve gençlere şans verme kararı aldık. Kendisine 5 yıllık kontrat teklif ettik. Zaman istedi ve 2 ay düşündü. En sonunda imzalamak istemediğini söyledi. Hayatta her şeyin bir izahı var. Bu takımın koçu olarak genç oyunculara şans vermem doğru oluyor mu, bu durumda?" sözleriyle tepkisini dile getirmişti.

22 yaşındaki uzun, Miami Heat'e imzayı attıktan sonra “Heat kültürünün bir parçası olduğum için çok gururlu ve heyecanlıyım. En iyilerle çalışma şansı yakalayacağım. Serüven devam ediyor" diye paylaşım yaptı.

Ömer Yurtseven'i Miami Heat kaptı ile ilgili etiketler Miami Heat NBA Ömer Faruk Yurtseven zeljko obradovic
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.