Ömer Turan kimdir?

Ömer Turan kimdir? Geçtiğimiz dönemlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete övgüler düzen ancak 31 Mart'ın ardından tam tersi uygulamalarda bulunan Twitter ünlüsü Ömer Turan, Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İşte Ömer Turan kimdir? Sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde...

Ömer Turan kimdir? Geçtiğimiz dönemlerde Twitter sayfasından yaptığı yorumlarla gündeme gelmeye çalışan Ömer Turan,  Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İşte Ömer Turan kimdir? Sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde...

ÖMER TURAN KİMDİR?

1972 Denizli/Çivril doğan Ömer Turan'ın ilk, orta ve lise tahsilini Denizli/Çivril'de yaptı. 19 yaşıma kadar Çivrilde yaşadı.

Ailesi ekonomik sebeblerden dolayı 1986'da Kanada'ya (Quebec) gitti. 1991'de yanlarına Turan'ı da aldılar. O tarihten aradaki 5 yıllık İstanbul deneyimini saymazsak 2013'e kadar Kanada'da yaşadı.

Kanada'da ilk önce yoğun Fransızca eğitimi aldı, daha sonra iki yıllık koleji bitirdi. Kolejden sonrada UQAM üniversitesinin siyasal bilimler bölümünü tamamladı.

İlk üniversite diplomasını aldıktan sonra 1998'de Türkiye'ye döndü, Kanal 7'de çalıştı. Tv kariyerine paralel olarak, aynı zamanda, yazı ve çeviri çalışmalarında bulundu. Fransızcadan çeviriler yaptı, 20. Yüzyıl siyasi tarihi başta olmak üzere bir çok eser çevirdi. Ortadoğu, Filistin-İsrail sorunu ve İslami hareketler üzerine kitaplar yazdı.

2003'de tekrar Kanadaya döndü. Bu sefer ilk olarak çok yoğun bir İngilizce eğitimi aldı. Sonrasında UQAM'da Tarih bölümünü bitirerek ikinci üniversite/lisans diplomasını aldı. Bununla eşgüdümlü olarak aynı üniversitede uluslarası ekonomi eğitimi aldı. Ayrıca, tarih bölümünde yüksek lisans programını bitirdi, aynı üniversitede, iki yıl asistanlık da yaptı.

2013'de tekrar Türkiye'ye döndü. Döndükten sonra, doktora eğitimine başladı. Diğer taraftan, ulusal yayın yapan televizyon kanallarında siyasi analist ya da stratejist olarak iç ve dış politika üzerine siyasi yorumculuk yaptı. Bu çerçevede, bir sene Ülke TV'nin siyasi danışman ve daimi yorumcusu olarak çalıştı.

Ömer Turan kimdir? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.