Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi'nin yeni postnişini Türk musikisinin en önemli isimlerinden Ahmet Özhan oldu

Ses sanatçısı Ahmet Özhan, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Ömer Tuğrul İnançer’in yerine, Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi’nin yeni postnişini oldu.

Karagümrük'teki Pir Nurettin Cerrahi tekkesinin son postnişini olarak bilinen yazar, avukat ve mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer, 4 Eylül 2022’de 83 yaşında yaşamını yitirdi. 

 

İnançer’in vefatının ardından Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi’nin yeni şeyhi de belli oldu.

Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi'nin yeni postnişini Türk musikisinin en önemli isimlerinden Ahmet Özhan oldu

Ses sanatçısı Ahmet Özhan, abisi ve rehberi olarak gördüğü İnançer’in vefatı üzerine tekkenin yeni postnişini oldu.

55 YILLIK DOSTLUK

Ömer Tuğrul İnançer ile 17 yaşındayken Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde tanıştığını söyleyen Ahmet Özhan bir röportajında, ilk andan itibaren ‘Hakk'a göçeceği zamana kadar’ hiç ayrılmadıklarını ifade etmişti.

Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi'nin yeni postnişini Türk musikisinin en önemli isimlerinden Ahmet Özhan oldu - Resim : 2Özhan aynı röportajda şahsi arkadaşlıktan çok manevi alışverişe kadar süre gelen bu dostluğun, hayatının her döneminde, her kulvarda İnançer'in referansıyla yürüdüğünü söylemişti.

Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi'nin yeni postnişini Türk musikisinin en önemli isimlerinden Ahmet Özhan oldu ile ilgili etiketler Üsküdar Musiki Cemiyeti Ahmet Özhan Pir Nurettin Cerrahi tekkesi postnişini mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.