Ömer Taşpınar'dan FETÖ hakkında skandal sözler... "Demokrasi havarisi" ilan etti! / VİDEO

Brookings Enstitüsü'nda uzun süre görev yapan, Washington'ın uzun yıllardır tanınan, Türkiye uzmanı Ömer Taşpınar, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında düzenlenen FETÖ operasyonlarını yorumladı.

Gazeteci Ruşen Çakır'ın Medyaskop TV'de hazırladığı programa konuk olan Ömer Taşpınar, FETÖ'nün yeni yol haritası hakında konuşurken skandal ifadeler kullandı.

“Bu hareketin artık Türkiye’de kendine bir yer bulması imkansız, diaspora hareketi oldu” diyen Taşpınar gerekçelerini sunarken FETÖ'yü "demokrasi" kavramıyla özdeşleştirmek için yoğun çaba sarf etti.

FETÖ'nün demokrasi olan ülkelerde "diaspora" olarak varlığını sürdüreceğini savunan Taşpınar, "Mesela Afrika'da, Orta Asya'da yaşama ihtimali yok... Çünkü Türkiye oradaki okulları kapatabilir, oralarda faaliyetlerine son verebilir." dedi.

Terör örgütünün, demokratik ülkelerde rahatlıkla nefes alabileceğini iddia eden Ömer Taşpınar şöyle konuştu;

"Fakat Türkiye'nin sözünün geçmediği, hukuk devletinin ve demokrasinin olduğu, Batı'daki ülkelerde, Amerika'da, Kanada'da, Avrupa'da bu hareket bir diaspora hareketi olarak devam edecek..."

Ömer Taşpınar'ın bu sözleri ile terör örgütü FETÖ'nün demokratik değerlerle ve hukuk devleti prensipleriyle çelişmediği imasında bulunması tepki ile karşılandı.

Ömer Taşpınar'dan FETÖ hakkında skandal sözler... "Demokrasi havarisi" ilan etti! / VİDEO ile ilgili etiketler FETÖ omer taspinar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.