Ömer Kavili kimdir? Neden tutuklandı?

Grup Yorum davasında hakimin şikayeti üzerine gözaltına alınan avukatlardan Ömer Kavili tutuklandı. Ömer Kavili kimdir? Neden tutuklandı? Ayrıntılar bu haberde...

Grup Yorum üyelerinin yargılandığı dava sırasında hakimin şikayeti üzerine gözaltına alınan avukatlardan Ömer Kavili, 'kamu görevlilerine direnme' gerekçesiyle Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Ömer Kavili kimdir? Neden tutuklandı? Merak edilen soruların yanıtları bu haberde bulunuyor.

Ömer Kavili kimdir? Neden tutuklandı?

ÖMER KAVİLİ KİMDİR? NEDEN TUTUKLANDI?
Grup Yorum üyelerinin yargılandığı dava sırasında hakimin şikayeti üzerine gözaltına alınan avukatlardan Ömer Kavili 'kamu görevlilerine direnme' gerekçesiyle Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Gözlatına alınan diğer avukat Nadide Özdemir ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Grup Yorum üyelerinin İstanbul Silivri'de yargılandığı davayı izleyen avukatlar Kavili ve Özdemir, "Kamu görevlilerine direnme" ve "Ses ve görüntü aletlerini kullanma yasağını ihlal" iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, cuma günü Silivri Sulh Ceza Hakimliği'nde görülen duruşmada, Kavili'nin 'görevi yaptırmamak için direnme' ve 'kurum halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret' gerekçeleriyle tutuklanmasını talep etti.

ŞİMŞEK: ''AVUKATLIK GÖREVİNİ YAPTI''
Duruşmada söz alan Kavili'nin avukatı Necmi Şimşek ise müvekkilinin avukatlık görevini yaptığı sırada savunma görevinin kısıtlandığını belirterek, hiçbir mukavemet göstermemesine karşın kolluk kuvvetleri tarafından 'yaka paça' dışarı çıkarıldığını söyledi. Müvekkilinin 'keyfi bir şekilde savunma hakkının engellendiğini' ifade eden Şimşek, Kavili'nin serbest bırakılması talebinde bulundu.

TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ
Silivri Sulh Ceza Hakimliği ise"Eyleminin amacının kutsal savunma hakkı olmadığı, ters psikoloji ile kendisini ve müvekkilini mağdur göstererek dosyada haklı çıkmaya çalıştığı, şüphelinin davayı sulandırmaya çalıştığı, amacının yargıyı itibarsızlaştırmak olduğu" gerekçesiyle Kavili'nin tutuklanmasına karar verdi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu tutuklama kararına tepki gösterdi.

FEYZİOĞLU: KABUL EDİLEMEZ
Feyzioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Av. Ömer Kavilli'nin tutuklanmasını şiddetle kınıyorum. Tarzı benim tarzım değil. O ayrı. Ama.... Hakaret yok. Suç yok. Kaçma tehlikesi yok. Tutuklama sebepleri yok. Nedir bu? Avukata göz dağı! Mesaj alınmadı. Bilginize! Av. Ömer Kavilli'nin tutuklanması kabul edilemez. Sokak diliyle yazılmış, görünüşte bile hukuki olmaktan uzak, haksız ve savunmayı sindirmeye dönük bu vahim tutuklama kararını kınıyoruz. Bu vahim olayı çok yakından takip ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

HUKUKÇULAR TUTUKLAMA KARARINI YANLIŞ BULDU
Tutuklama kararına hukukçular Adem Sözüer, Ömer Eminağaoğlu gibi isimler de tepki gösterdi.

 Ömer Kavili kimdir? Neden tutuklandı? - Resim : 2

GRUP YORUM
Grup Yorum, Türkiye çıkışlı protest, özgün ve folk-Rock gibi müziğin çeşitli dallarında eserler üreten politik, devrimci müzik grubudur. 1985'ten günümüze siyasi görüşlerini müzikleriyle topluma duyurmaya çalışmıştır. Bu yönüyle gruba günümüze(2013) kadar 400'ün üzerinde dava açılmıştır. 15 üyesi tutuklanıp hapis yatmış ve çıkardığı 21 albüm ile 2 milyondan fazla albüm satışı yapmıştır.

1987'den başlayarak günümüze kadar 21 albüm çıkaran, Türkiye'de ve Avrupa'da her yıl konser veren grup, bunun dışında yüzlerce kitle eylemine, sokak gösterisine, greve, fabrika ve üniversite işgaline katılmıştır. Uzun yıllar konserleri yasaklanıp, üyeleri gözaltına alınıp, tutuklanmış ve birçok kentte kasetlerinin satılması engellenmiştir. Albümleri, şarkıları suç unsuru taşıdığı iddiasıyla resmi olarak toplatılmıştır. Grup Yorum albümlerindeki kimi şarkıların yasa dışı DHKP-C örgütü militanlarına adanmış olmasından dolayı, grup üyelerinin bu örgüt ile organik bağı bulunduğu iddia edilmektedir. Fakat bu iddia grup tarafından "Organik bir bağımız yok" denilerek yalanlanmıştır.

Grup hakkındaki eserler
Hakkında birçok araştırma yazıları ve kitaplar yayımlanan Grup Yorum, basın tarafından "Hapishane Şarkıcıları", dinleyiciler tarafından "Kar Makinesi" sıfatlarıyla anılıyor.

Grup hakkında iki kitap bulunmaktadır:
Bir Kar Makinesi I-II
Sıyrılıp Gelen Grup Yorum

Konserleri
Grup Yorum, 30 yıllık sanat geçmişinde çok sayıda konserler vermiştir. Bu konserlerden en kitlesel olanı 15 Nisan 2012 yılında Bakırköy Halk Pazarı alanında gerçekleştirdikleri "2. Bağımsız Türkiye" konseridir. 200.000'e yakın kişinin katılımıyla gerçekleşen konserde, Grup Yorum Korosu ve 20 kişilik orkestranın yanı sıra Beşik Halk Dansları Topluluğu danslarıyla, Nihat Behram şiirleriyle, Zülfü Livaneli, Aylin Aslım, Aynur Doğan ve Hüseyin Turan şarkılarıyla eşlik etti. Konserin sonunda TAYAD'lı ailelerden Anadolu müzik gruplarına kadar değişik yerlerden gelenlerden ve yediden yetmişe her yaştan kurulan 150 kişilik halk korosu da sahneye gelerek Yorum'a eşlik etti. 3. Bağımsız Türkiye Konseri ise yine Bakırköy Halk Pazarı alanında 14 Nisan 2013'te gerçekleşti ve 500.000 kişi katıldı. Grup Yorum 30.Yıl Ege Konseri ise 20 Haziran 2015'te Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirildi ve yaklaşık 250.000 kişi katıldı.s

Diskografi
Sıyrılıp Gelen (1987)
Haziranda Ölmek Zor / Berivan (1988)
Türkülerle (1989)
Cemo / Gün Gelir (1989)
Gel ki Şafaklar Tutuşsun (1990)
Yürek Çağrısı (1991)
Cesaret (1992)
Hiç Durmadan (1993)
İleri (1995)
Geliyoruz (1996)
Marşlarımız (1997)
Boran Fırtınası (1998)
Kucaklaşma (1999)
15. Yıl Seçmeler (2000)
Eylül (2001)
Feda (2001)
Biz Varız (2003)
Yürüyüş (2003)
Yıldızlar Kuşandık (2006)
Başeğmeden (2008)
Halkın Elleri (2013)
Ruhi Su (2015)
İlle Kavga (2017)

Grup üyeleri
25 yıllık müzik kariyeri boyunca grup çok farklı sanatçılarla çalışmıştır. Grup "isimlerini değil müziklerini bir marka olarak yaratmıştır".

Güncel üyeler
Solo Vokal : Selma Altın, Eren Olcay, Ezgi Dilan Balcı, Sultan Gökçek
Bağlama : İhsan Cibelik, Ayfer Rüzgar
Klasik/Akustik Gitar : Muharrem Cengiz,
Tuşlu Çalgılar : İnan Altın
Nefesli Çalgılar : Ali Aracı, Selma Altın, İhsan Cibelik, Bahar Kurt
Bas Gitar : İbrahim Gökçek
Vurmalı Çalgılar : İnan Altın

Geçmiş üyeler
Vokal : Ayşegül Yordam(*), Efkan Şeşen, Hilmi Yarayıcı, İlkay Akkaya, Fikriye Kılınç, Özcan Şenver, Gülbahar Uluer, Selma Çiçek, Nuray Erdem, Mesut Eröksüz, Beril Güzel, Aylin Şeşen, Taner Tanrıverdi, Özgür Tekin, Öznur Turan, Aynur Dogan
Bağlama : Tuncay Akdoğan(*), Metin Kahraman(*), İrşad Aydın, Suat Kaya, Ufuk Lüker, Taner Tanrıverdi, Seckin Taygun Aydogan,Cihan Keşkek
Klasik/Akustik Gitar : Kemal Sahir Gürel(*), Elif Sumru Göker, Hakan Alak, Serdar Güven, Serdar Keskin, Ufuk Lüker, Vefa Saygın Öğütle, Erkan Sevil, Caner Bozkurt
Tuşlu Çalgılar : Kemal Sahir Gürel, Ufuk Lüker, Taci Uslu; Ali Papur
Nefesli Çalgılar : Kemal Sahir Gürel
Bas Gitar : Ejder Akdeniz, Hakan Alak, Ufuk Lüker
Vurmalı Çalgılar : Kemal Sahir Gürel, Ejder Akdeniz

Ömer Kavili kimdir? Neden tutuklandı? ile ilgili etiketler ömer kavili kimdir neden tutuklandı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.