Ömer Faruk Gergerlioğlu iddialarına yalanlama

HDP'li Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, koronavirüs nedeniyle sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Edirne cezaevinden haberler aldım karantinaya alınma olmuş" dedi. Gergerlioğlu'nun söz konusu iddialarına Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yalanlama geldi.

Koronavirüs nedeniyle cezaevlerinde yaşanabilecek olumsuzluklara dikkati çeken Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, tahliye süreçlerinin başlaması gerektiğini ve genel affın gündeme gelmesini istedi. 

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi hakkında Twitter'dan açıklama yapan HDP'li vekil, "Edirne cezaevinden haberler aldım karantinaya alınma olmuş" iddiasında bulundu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu iddialarına yalanlama

ASILSIZ İDDİALARA YALANLAMA

Gergerlioğlu'nun iddialarına Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yalanlama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

BASIN AÇIKLAMASI

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında Edirne Ceza İnfaz Kurumlarında hükümlülerin COVID-19 salgını dolayısıyla, karantinaya alındığına dair “Edirne cezaevinde karantinaya alınma olmuş!” şeklinde haberlerin yer almasına ilişkin bir basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüzün talimatı gereği, ülke genelinde olduğu gibi ilimizde bulunan tüm ceza infaz kurumlarında da COVID-19 salgını kapsamında gerekli olan tüm tedbirler en üst düzeyde alınmıştır.

Ceza infaz kurumlarımızda COVID-19 şüphesi bulunan ya da bu nedenle karantinaya alınan hükümlümüz/tutuklumuz bulunmamaktadır. Bu konu ile ilgili basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan haberlerin ve paylaşımların gerçeklerle hiçbir ilgisi yoktur. Resmi açıklamalar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesi önem arz etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı

Ömer Faruk Gergerlioğlu iddialarına yalanlama ile ilgili etiketler HDP Selahattin Demirtaş Edirne Koronavirüs Korona Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı Ömer Faruk Gergerlioğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.