Ömer Faruk Beyaz'ı Stuttgart kaptı

Fenerbahçe, altyapısından çıkardığı Merih Demiral'ın ardından Ömer Faruk Beyaz'ı da elinde tutamadı. Bundesliga ekibi, "Olağanüstü bir yetenek" olarak nitelediği 17 yaşındaki orta saha oyuncusunu kadrosuna kattığını resmen açıkladı. Ömer Faruk, 2025'e kadar Stuttgart forması giyecek.

Fenerbahçe'nin genç yeteneği Ömer Faruk Beyaz, Bundesliga ekiplerinden VfB Stuttgart'a transfer oldu. Transferi resmen duyuran Sarı lacivertliler, "Futbolcumuz Ömer Faruk Beyaz, Almanya'nın VfB Stuttgart kulübüyle anlaşmaya varmıştır. Sezon sonu kulübümüzle sözleşmesi sona erecek olan Ömer Faruk Beyaz'a bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Alt yaş milli takım kategorilerinde adından söz ettiren 17 yaşındaki orta saha oyuncusunun Fenerbahçe'deki geleceği merak ediliyordu. Emre Belözoğlu'nun sözleşme uzatma teklifini kabul etmeyen Ömer Faruk Beyaz, kariyerine Avrupa'da devam etme kararı aldı. 

Kısa süre önce altyapısından yıldız stoper Merih Demiral'ı çıkartan ancak A Takım'a kazandıramadan Avrupa'ya kaptıran Fenerbahçe, yine aynı sorunu yaşadı.

OLAĞANÜSTÜ BİR YETENEK

Stuttgart Sportif Direktörü Sven Mislintat, resmi açıklamanın ardından Ömer Faruk Beyaz için  "olağanüstü bir yetenek" ifadesini kullandı. Alman futbol adamı şunları söyledi: "Avrupa'nın en çok istenen oyuncularından biriydi. 17 yaşında profesyonel, Fenerbahçe'de kaptanlık yapmış ve Türkiye U21'i için oynayan sıradışı bir potansiyel. Ömer Faruk Beyaz, Stuttgart'ı seçtiği için gururluyuz. Muazzam bir rekabet olmasına karşın bu transferi bonservissiz yaptığımız için çok mutluyuz."

Ömer Faruk Beyaz'ı Stuttgart kaptı

Bursaspor'lu Ali Akman'ın Eintracht Frankfurt'a transferinin ardından Bundesliga'nın yolunu tutan 2. ümit milli futbolcu olan Ömer Faruk Beyaz ise "Bana verdikleri güven için Vfb Stuttgart ailesine teşekkür etmek istiyorum. Ailem ve temsilcilerimle birlikte Vfb lehine karar verdim. Çünkü, Vfb genç oyunculara odaklanan ve kulübün gelişimi için buna önem veren bir kulüp" ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Beyaz'ı Stuttgart kaptı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Stuttgart Bundesliga omer faruk beyaz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.