Ömer Çelik: Geçmişleri neyse bugünleri de o!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li Fikri Sağlar'ın 'türban' konusundaki skandal açıklamalarının ardından kameralar karşısına başörtülü bir çalışanla çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu ise bu açıklama için 'Erdoğan özür dilemeli' dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun geçmişte 'türban' konusundaki sözlerini paylaşarak, ''Geçmişleri neyse bugünleri de o, Yassıada zihniyeti ortaya çıkıyor.'' ifadeleriyle tepki gösterdi. İşte detaylar...

CHP'li Fikri Sağlar, katıldığı bir canlı yayında 'Türbanlı hâkim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var.' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, skandal ifadelerin ardından İstanbul'da bir açılışta yanında başörtülü Parti Meclisi üyesi Sevgi Kılıç ile kameralara poz verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, verdiği bu fotoğrafla algı oluşturmaya çalışan Kılıçdaroğlu'na, "Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp da bununla milleti aldatma sürecini de bıraksın. Milleti aldatamazsınız. Geçti o günler. Yanına 2 değil 20 tane başörtülü koysan da senin ne olduğunu biliyorlar." sözleri ile tepki göstermişti. 

Kılıçdaroğlu ise o sözleri farklı bir yöne çekerek, ''Erdoğan bütün başörtülü kadınlardan özür dilemeli'' demişti.

Bu açıklamalara AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten yanıt gecikmedi.

Ömer Çelik'in Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle; 

''Sn Cumhurbaşkanımızın, kadınlara yönelik tacizler ve başörtüsü istismarcılığı ekseninde CHP’nin gerçek yüzünü ifşa etmesi, suret-i haktan görünmeye çalışan muhalefeti “ittifak halinde” rahatsız etmiş.

Cumhurbaşkanımız kadına karşı ayrımcılığın her türlüsüyle mücadele ederken, vesayetin hizmetkarı olanlar, bugün demokrasi oyunu oynuyorlar. Ama her siyasi krizde kafalarının gerisindeki Yassıada zihniyeti bütün yasakçı haliyle ortaya çıkıyor.

Bugün sözde kadın hakları savunuculuğuna soyunan muhalefetin, daha düne kadar kadınlarımızın kılık kıyafetlerine yasak getirilmesine, geçtiğimiz günlerde bir CHP’linin başörtülü kadınlara barbarca saldırmasına sustuğu bilinmektedir. Geçmişleri neyse bugünleri de o.

Demokrasiyi ve demokratik kazanımları siyasi oyun haline getirebileceğini zanneden CHP siyaseti, “iktidarı seçimle veya seçimsiz götüreceğiz” diyenlere ses çıkarmamış, teröre destek veren yancılarına dair üç maymunu oynamaya devam etmiştir.

İnanç ve özgürlük temelinde samimiyetleri her sınandığında sınıfta kalmış zihniyet, “siyasi takiyye” peşindedir! Cumhurbaşkanımız iki yüzlülüklerini gösterdiğinde ittifak halinde ayaklanıp, sözde kadın hakları savunuculuğuna soyundular.

Cumhurbaşkanımızın güçlü demokrasi ve kadın hakları mücadelesi sayesinde bu despotik zihniyet de demokratik çizgiye gelmek mecburiyetinde kaldı. Şimdi bu zihniyetin yegâne amacı siyasi takiyye yoluyla demokratik kazanımları çalmaktır.

CHP içerisindeki taciz ve tecavüz olaylarına sessiz kalan müttefikler, bu iki yüzlü siyasete destek veriyorlar... “İktidarı seçimsiz götürmekten” bahsedenlere susanlar, hala kadınlara kılık kıyafeti yüzünden saldıranlara susanlar kadın hakları konusunda ikiyüzlü davranıyorlar.

Bugün ikiyüzlü siyaset yapanlar, yıllarca milletimizle özgürlükler arasında duvar olmuş kimselerdir. Sn Cumhurbaşkanımız, bu duvarları yıkmış, cumhuriyetimizle milletimizi kaynaştırmış, özgürlükleri vatandaşa yaymış gerçek bir demokratik siyasete önderlik etmiştir...'' 

 

Ömer Çelik: Geçmişleri neyse bugünleri de o! ile ilgili etiketler Ömer Çelik AK Parti Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan türban

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.