Ömer Çelik skandal bildiride yer alan AB ayrıntısına dikkat çekti

104 emekli amiral tarafından yayınlanan skandal bildirinin etkisi sürerken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik olayın zamanlamasına dikkat çekerek "Ne zaman AB- Türkiye ilişkileri normalleşecek olsa böyle girişimler olurdu. Yine AB liderleri gelmeden 3 gün önce benzer bir şey oldu" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 104 emekli amiralin yayınladığı skandal bildiriyle ilgili olarak Habertürk TV canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Çelik bildirinin gece saatlerinde yayınlandığını söyleyerek "Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz gecesi olduğu gibi Ankara dışında olduğu bir günde, eski muhtıralarda olduğu gibi gece yarısı bildiri yayınladılar" dedi.

"AB-TÜRKİYE İLİŞKİSİ NORMALLEŞECEK OLSA BİR ŞEY OLDU"

Ömer Çelik "Ne zaman AB- Türkiye ilişkileri normalleşecek olsa böyle girişimler olurdu. Yine AB liderleri gelmeden 3 gün önce benzer bir şey oldu" ifadesini kullanan Çelik, "Paranoyak olmamamız, takip edilmediğimiz anlamına gelmiyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaları da değerlendiren Çelik, "Az önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını dinledim. Keşke çıkıp 'Bu yaptığınız iş yanlış' deseydi. Emekli amiraller bu işi yapmasalardı orduya yapmış oldukları hizmetlerle anılacaklardı. Bunlar bilmiyorlar mıydı, ne manaya geleceğini?"

 "ART NİYET SÖZ KONUSU"

Çelik, bildirinin 'art niyetli' olduğunu belirterek "Bu geçmişteki muhtıralarla aynı düzlemde değerlendirilmesi gereken bir meseledir. Bu tip bildiriler, darbe ortamlarının tetikleyicisidir. 'Emekli askerler beylik tabancasıyla mı darbe yapacak?' deniyor. Bu iklim oluşturmakla ilgili" görüşünü dile getirdi.

 

Ömer Çelik skandal bildiride yer alan AB ayrıntısına dikkat çekti ile ilgili etiketler Ömer Çelik 104 amiral bildiri
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.