Ömer Çelik: Hiçbir haksızlığa izin verilmeyecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD’nin Kıbrıs Rum Yönetimine yönelik silah ambargosunu kaldırması kararının tamamen yanlış bir karar olduğunu söyledi. Çelik, "Türkiye, KKTC’ye yapılmak istenen hiçbir haksızlığa izin vermeyecektir." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer ÇelikABD’nin Kıbrıs Rum Yönetimine yönelik silah ambargosunu kaldırması kararıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Kararın tümüyle yanlış olduğunu belirten Sözcü Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Rum yönetimi Ada’da istikrarsızlığı ve çözümsüzlüğü üreten taraftır.  Bu karar, Rum yönetiminin hukuksuz taleplerini teşvik etmektir.

Türkiye ve KKTC, hukuk, diplomasi ve hakkaniyet dışında hiçbir yolla karar almaya zorlanamaz. Biz hakkaniyet temelinde müzakereden yanayken, Yunanistan korsan anlaşmalarla bu zemini tahrip etmiştir. Güney Kıbrıs Yönetimi asla Kıbrıs Türklerinin haklarını gaspedemez.

Türkiye garantör ülke olarak KKTC’nin hak ve menfaatlerini korumaya muktedirdir. Cumhurbaşkanımızın mesajı açıktır; hak ve menfaatlerimiz konusunda hiçbir dayatmayı kabul etmeyiz ve asla taviz vermeyiz.  Türkiye, KKTC’ye yapılmak istenen hiçbir haksızlığa izin vermeyecektir."

 Ömer Çelik: Hiçbir haksızlığa izin verilmeyecek

Ömer Çelik: Hiçbir haksızlığa izin verilmeyecek ile ilgili etiketler AK Parti ABD Ömer Çelik silah Kıbrıs
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.