Ömer Çelik: Elinizden geleni ardınıza koymayın!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri sırasında "Sonu umarım Adnan Menderes'e benzemesin" şeklindeki ifadesine AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı'ndan sert tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik CHP Grup Başkanvekili Altay’ın sözlerine, “Elinizden geleni ardına koymayın. Siz 'Menderes’in sonu' diye tehdit edin, biz milli irade diyerek dimdik karşınızdayız” ifadeleriyle tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanveki Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri siyasette yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Altay, 27 Mayıs 1960 Darbesi sonrası idam edilen Başbakan Adnan Menderes'in dinci odaklara yüz verdiğini, ardından ise Atatürk'ü koruma konunu yapmak zorunda kaldığını iddia etti.

Altay, "Umarım Erdoğan'ın da sonu benzemesin Menderes'e" ifadelerini kullandı.

Altay'ın sözlerine AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş sert tepki gösterdi.

Bir kesimin Şehit Başbakan Adnan Menderes'in sonunu hatırlatmaktan vazgeçmediğini belirten Kurtulmuş, "Unutmayın! Kılıcınızın iki tarafının da kestiği o kara günler geride kaldı" ifadelerini kullandı.

 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Milli iradeyi ölümle tehdit edenlere meydan okuyoruz. Elinizden geleni ardınıza koymayın! Cumhurbaşkanımızı ‘ Menderes’in sonu’ ile tehdit edenlere diyoruz ki, buyrun gelin, biz burdayız. Siz ’Menderes’in sonu’ diye tehdit edin, biz milli irade diyerek dimdik karşınızdayız” ifadelerini kullandı.

Ülkede milli iradeyi sadece katledilmeye layık gören bir kesim olduğunu hatırlatan Çelik, "Ama milletimiz bu katliam siyasetine geçit vermez. Millet egemenliğine bir daha asla göz dikemezler." dedi.

Ömer Çelik: Elinizden geleni ardınıza koymayın! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Ömer Çelik Adnan Menderes engin altay menderes benzetmesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.