Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımızın Ukrayna ziyareti çok kritik ve önemli bir adımdır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretine ilişkin, "Ziyaret çok önemli ve kritik. Cumhurbaşkanımızın Ukrayna ziyareti bu gerilimin yumuşaması adına önemli bir adımdır." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi ziyareti ve milletvekilleriyle buluşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:
Hizmet siyasetinin gücü devam etmektedir.
Türkiye'nin terörle mücadelesi devam etmektedir. Çeşitli terör baskılarıyla yoluyla vatandaşlarımızın üzerinde kurulan hegomanya yıkımıştır.

Dün gece Kış Kartalı Harekatı'yla hava kuvvetlerimiz terör örgütünün çeşitli yapılarını darmadağın etti. Bugün de Eren Kış-18 operasyonları başlatıldı.

Operasyonların ardından kara propaganda çalışmaları yine başladı. Bizim yaptığımız operasyonlar tamamen hukuk çerçevesinde gerçekleşmektedir.

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ

Dünya siyasetinin en sıcak meselesi Rusya-Ukrayna gerilimidir. Cumhurbaşkanımızın Ukrayna ziyareti bu gerilimin yumuşaması adına önemli bir adımdır. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın hem Rusya'yla yakın ilişkileri olması hem de Putin ile yıllardır yakın ilişkilerinin olması açısından yarın ki ziyaret çok önemli olacaktır.

ERMENİSTAN'LA İLİŞKİLER

Ermenistan'da normalleşme adımlarını sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Artık Ermenistan'la Türkiye arasında uçuşlar başlıyor. Buraya gelene kadar uzun bir siyasi tarihi oldu bu yolun. Türkiye Cumhuriyeti barış misyonunu korumaktan hiçbir zaman vazgeçmedi. Türkiye tarafı iradesi tam olarak masadayken, Ermenistan karşılıklı güven oluşturacak politikaları iptal etti.
Karabağ zaferinin kazanılmasının ardından yeni bir fırsat ortaya çıktı. Bölgesel barışa katkı yapmak, Karadeniz'de olası bir karşılığı önlemek için sayın Cumhurbaşkanımız normalleşme adımlarını atıyor. Bu normalleşme bundan sonra kendi rayında devam eder. Bundan sonrasında da herkesin yararına olacak bir tablo devam edecektir.

SORU CEVAPLAR

CHP'li kadın vekillerin Cumhurbaşkanı'na hakaret nedeniyle tutuklanan Sedef Kabaş'ı ziyaret etmesi.

Nefret söylemi, hakaret siyaseti tarafından korunur. O hakaret dili kullanıldığında programda bulunan CHP milletvekilleri, kimse kimseye hakaret edemez deselerdi, bu nefret söyleminden kendilerini ayıracaklardı. Biz muhalefeti siyasi akılla yapabiliriz diyemediler. Bu açığı hakaretle kapatmaya çalışıyorlar. Devleti milleti temsil eden bir Cumhurbaşkanı'nın konutuna ahır benzetmesi bir hakaret siyasetidir. Bunun ardından hakaret diline ilişkin bir açıklama yapılmazken, şimdi hakareti desteklemek yanlıştır. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.

İYİ Partili Ağıralioğlu'nun 'biz olmadan CHP ne kadar oy alabilir' sözleri.

Hemen her meselede, tutarsızlığın giderek büyüdüğünü görüyoruz. Tezkere meselesinde gördük. CHP tezkereye karşı çıktı. Muhalefetin diğer unsurları başka açıklamalarda bulundu. Kendi içerisidne tutarlılık oluşturamamış, sadece o muhalefet ittifakı içerisinde çekişmede bulunuyorlar.

 

Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımızın Ukrayna ziyareti çok kritik ve önemli bir adımdır ile ilgili etiketler Ömer Çelik Ukrayna Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya CHP Sedef Kabaş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.