Ömer Çelik: 'Alevi-Sünni' vatandaş ayrımını kabul etmiyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bir öğretmen ve öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen olaya ilişkin açıklamada bulundu. Çelik, "AK Parti olarak vatandaşlarımızın dinsel tercihleri ve mezhep tercihlerinin tamamen kendilerine ait olduğunu düşünüyor, Alevi-Sünni vatandaş gibi bir ayrımı asla kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı temel çatımızdır." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da bir öğretmen ve öğrenciler arasında geçtiği öne sürülen olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik konuya ilişkin şunları söyledi:

AK Parti olarak vatandaşlarımızın dinsel tercihleri ve mezhep tercihlerinin tamamen kendilerine ait olduğunu düşünüyor, Alevi-Sünni vatandaş gibi bir ayrımı asla kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı temel çatımızdır.

"İNCELEMELERİN SONUCU BEKLENMELİDİR"

Ankara'nın bir ilçesinde bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen hadise, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Valiliği tarafından yakından takip edilmektedir. Peşin hükümlü açıklamalar yerine incelemelerin sonucu beklenmelidir.

Kardeşliğimize kasteden her sözün ve davranışın karşısındayız. Kardeşliğimiz herşeyin esasıdır. Vatandaşlarımızın bu konuda sosyal medyada ortaya atılan yalan haberleri dikkate almamasını istirham ediyoruz.

 

Ömer Çelik: 'Alevi-Sünni' vatandaş ayrımını kabul etmiyoruz ile ilgili etiketler AK Parti Ömer Çelik Alevi Sünni
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.