Ölünün Üstüne Neden Bıçak Konur? Ölünün Üzerine Neden Bıçak Konur?

Ölünün Üstüne Neden Bıçak Konur, ölünün üzerine neden bıçak konulur? Ölümle ilgili gelenek ve inanışlar ülkeden ülkeye değişebilmektedir. Hatta bazen aynı ülkede bile ölüm ile ilgili farklı anlayışta gelenek mevcuttur. Ölünün üstüne bıçak koymak da bunlardan biridiri. Peki cenazenin üzerine neden bıçak konur?

Ölünün Üstüne Neden Bıçak Konur? Ölülerin Üzerine Neden Bıçak Konur?  Ölünün üstüne neden bıçak konulduğuyla ilgili merak ve araştırmalar devam ediyor. Ölünün üstüne şeyta gelmesin, ceset şişmesin diye ölünün üzerine bıçak ya da satır konulabilir. Ancak bu gelenekle ilgili hiçbir ön bilgisi bulunmayanlar, cenaze ziyareti sırasında karşılaşabiliyor. Sonrasında Ölünün üzerine bıçak konulmasının anlamını da internetten araştırıyor.

ÖLÜNÜN ÜZERİNE NEDEN BIÇAK KONUR?

Gelenekler bizi biz yapar. Ölümle ilgili farklı anlayış ve gelenekler de hep konuşulmuştur. Özellikle ölünün ya da cenazenin üzerine bıçak konulması hep merak edilegelen olaylardan biridir. Cenaze ziyareti sırasında da şahit olunan ölünün üstüne bıçak koyma hadisesesinin anlamı haberimizde.

Ölünün Üzerine Bıçak Koyma Adeti Nereden Geliyor? - Ekşi Şeyler


Hasta olan kişi öldüğünde çenesi çekilerek ayakları uzatılır. Can vermenin eziyetiyle pislik gelmişse temizlenir. Ölünün gözleri, dizleri ve elleri iyice düzeltilir. Ölünün üstüne şeytan gelmesin ve şişmesin inancıyla bıçak veya satır konulur. Şayet ölen kişi gözleri açık olarak ölmüş ise, bir yakınına hasret gitmiştir şeklinde kabul edilir. Ölümün hemen ardından, aileden birisi, en yakın bir camiye ya da ölünün cenaze namazı kılınacağı caminin hocasına giderek ölümü bildirir ve olayı halka duyurmak amacıyla selâ verilir. Yakın akraba ve komşular ölü evine gelirler. Ölen erkekse imam, kadınsa işi bilen bir kadın cenazeyi yıkamak üzere gelir. Yıkama suyu büyük kazanlarda ısıtılır. Yıkama suyu çeşme ve kaynak sularından temin edilir. Ölü yıkandıktan sonra ölen kişi gençse; bilhassa bekar veya nişanlı ise, ellerine kına yakılır.

Ölünün Üstüne Neden Bıçak Konur? Ölünün Üzerine Neden Bıçak Konur? ile ilgili etiketler ölüm ölünün üstüne neden bıçak koyalar ölünün üstüne neden bıçak konur
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.