Ölümünden tam 4 yıl sonra defnedildi

Mersin Üniversitesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Anabilim Dalı'na ilk kadın bağış kadavra olarak kabul edilen Pınar Erdemil'in Türk tıbbına hizmeti sona erdi. Babası gibi, bedeni 4 yıl tıp öğrencilerinin eğitim ve araştırmalarına yardımcı olan Erdemil'in naaşı bugün ailesine teslim edildi. Erdemil, ailesi tarafından ölümünden 4 yıl sonra sonsuzluğa uğurlandı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, tıbba verdiği katkı nedeniyle Erdemil'in ailesine teşekkür belgesi verdi.

2017 yılında yumurtalık kanseri tedavisi gören Pınar Erdemil, vücudunu kadavra olarak kullanılması için bağışladı.

Mersin Üniversitesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Anabilim Dalı'na ilk kadın bağış kadavra olarak kabul edilen Erdemil, bir süre sonra hayatını kaybetti.

Vefatının ardından Erdemil'in cansız bedeni tam 4 yıl tıbba eğitim ve araştırmalarda hizmet etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, eğitimleri sırasında kadavralardan çok şey öğrenen tıp, diş hekimliği, eczacılık, hemşirelik fakülteleri, sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu öğrencileri, cerrahi bilim dallarından pek çok araştırmacı ve anatomist adına şükranlarını ifade etmek üzere Pınar Erdemil'in ailesine bir teşekkür belgesi sundu.

Dekan Öztürk, hiçbir eğitim materyalinin kadavraların yerini tutmadığını ifade ederek, öğrencilerin kadavralar sayesinde çok daha iyi bir eğitim alma imkanı yakaladıklarını söyledi.

Ölümünden tam 4 yıl sonra defnedildi

SONSUZ ÖĞRETİCİ TOPRAĞA VERİLDİ

'Sonsuz Öğreticiler' olarak ifade ettiği kadavralara hak ettikleri saygı ve özenin gösterildiğini ifade eden Dekan Öztürk, kadavraların sağladığı katkılarla yeri doldurulamaz birer öğretici olduklarını vurguladı. Eğitime sağladıkları katkının ardından defin süreçleri tamamlanan bedenler için Anatomi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen şükran törenlerinin, öğrenciler, asistanlar ve hekimlerden sağlık hizmeti alan toplum adına aileye teşekkür sunmak anlamına geldiğini belirten Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Bobuş Örs, Mersin Üniversitesi'ndeki ilk bağışçı-öğretici olan Murat Erdemil'in ardından, kızı Pınar Erdemil'in de 'ilk kadın bağışçı-öğretici' olduğunu söyledi.

Ölümünden tam 4 yıl sonra defnedildi - Resim : 2

Bu kez veda sürecinin pandemi koşulları nedeniyle sınırlı katılımla gerçekleştirildiğini vurgulayan Prof. Dr. Örs, tüm Erdemil ailesine şükranlarını sundu. Bu vesile ile '24-31 Ekim Beden Bağışı Farkındalık Haftası'nın yaklaşmakta olduğunu da hatırlatan Prof. Dr. Örs, beden bağışı hakkında toplumun bilgilendirilmesinin önemini vurguladı. Daha sonra Erdemil'in cenazesi, ailesine teslim edilerek, aile mezarlığında defnedildi.

Ölümünden tam 4 yıl sonra defnedildi ile ilgili etiketler Mersin Pınar Erdemil tıp kadavra
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.