Ölümünden sonra yeniden belediye başkanı seçildi

Romanya’da seçimlerden önce koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Deveselu Belediye Başkanı Ion Aliman, halk tarafından yeniden seçildi. Önceden basılması nedeniyle Aliman'ın ismi de oy pusulalarında yer aldı. Vatandaşların yüzde 64'ü vefat eden belediye başkanına oy verdi.

Romanya’nın Olt iline bağlı Deveseulu kasabasının Belediye Başkanı Ion Aliman, 17 Eylül’de başkent Bükreş’te Covid-19 tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Dün yapılan yerel seçimlerde oy pusulalarının önceden basılmış olması nedeni Aliman'ın da adı yer aldı. Bölge halkı, Aliman’ın görevi boyunca iyi bir iş çıkardığını ve ölümünden sonra da zaferi hak ettiğini dile getirerek yerel seçimlerde Aliman’ı yeniden belediye başkanı seçti.

Seçim Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Aliman’ın yaklaşık 3 bin nüfuslu Deveselu’da oyların yüzde 64’ünü aldığı aktarıldı.

Bölge halkı seçimin ardından Başkan Aliman’ın mezarına giderek mum yaktı. Bir vatandaş, “Bizim için gerçek bir belediye başkanıydı. Köyün tarafını tuttu, tüm kanunlara saygı duydu. Bir daha onun gibi bir belediye başkanı göreceğimizi sanmıyorum" dedi.

Ölümünden sonra yeniden belediye başkanı seçildi ile ilgili etiketler Romanya Belediye Başkanı seçim Ion Aliman
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.