Ölümler artınca 'Acil' diyerek uyardı: Sinovac aşısı olanlara 3. doz Biontech yapılmalı!

Tüm dünyada koronavirüsün en ölümcül varyantı olan delta mutasyonu hızla yayılırken Endonezya'da da bu varyanta yakalanıp ölen doktorların iki doz Sinovac aşısı olduğu ortaya çıktı. Konu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Derya Unutmaz, "Daha önce Sinovac yapılan tüm sağlık personeline 3.doz Biontech yapılmalı!" dedi.

Endonezya'da bu ay koronavirüsten ölen 26 doktordan 10'unun daha önce 2 doz Sinovac aşısı olduğu ortaya çıkmasının ardından 'Sinovac Delta varyantına karşı etkisiz mi?' sorusunu gündeme getirdi.

'ACİL' DİYEREK ÇAĞRI YAPTI

Endonezya'da Delta varyantına yakalanıp ölen doktorların daha önce iki doz Sinovac aşısı olduğu açıkladı. Delta varyantına karşı Prof. Dr. Unutmaz "acil" diyerek çağrıda bulundu.

Dünya Delta varyantı korkusuyla çalkalanırken Çin aşısı Sinovac'ı olanların bu virüsle baş edemediğine ilişkin kötü haber geldi. Sağlık çalışanlarını ve toplumu Sinovac ile aşılayan Endonezya'da delta varyantının korunmadığı ortaya çıktı.

"BIONTECH AŞISI YAPILMALI"

Prof. Dr. Derya Unutmaz, Wall Street Journal'ı kaynak göstererek duyurduğu haberde Endonezya'da Sinovac aşısı olmasına rağmen Delta varyantına yakalanan doktorların öldüğünü duyurdu. Unutmaz, Türkiye'de de sağlıkçıların ve yaşlıların acilen Biontech ile aşılanması gerektiğinin altını çizdi.

"SINOVAC AŞISI YETERSİZ KALIYOR"

Unutmaz sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

Endonezya’da bu ay Covid den ölen 26 doktordan 10’u daha önce 2 doz Sinovac aşısı olmuş! Şu anda delta varyantı Endonezya’da çok hızlı yayılıyor, Sinovac aşısı deltayı durdurmakta yetersiz kalıyor. Acilen daha önce Sinovac yapılan tüm sağlık personeline 3.doz Biontech yapılmalı!

Ve tabii 65 yaş üstü Sinovac olan isteyen herkese de bilahare 3. Doz Biontech yapılmalı. En riskli gruplara maalesef koruyuculuğu en düşük aşı yapıldı. Delta varyantının yayılması, bu durumu daha da zorlaştırdı. Neyseki Biontech aşıları temin ediliyor artık.

Ölümler artınca 'Acil' diyerek uyardı: Sinovac aşısı olanlara 3. doz Biontech yapılmalı!

Ölümler artınca 'Acil' diyerek uyardı: Sinovac aşısı olanlara 3. doz Biontech yapılmalı! ile ilgili etiketler sinovac aşı BioNTech delta varyantı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.