Ölümcül yeni bir virüs keşfedildi!

Fransa'da 58 yaşındaki bir kadının ölümü yeni bir tehdidi ortaya çıkardı. Bilim insanları Cristoli adı verilen virüse, Kovid-19 teşhisindeki bir tekniği kullanırken rastladı. Böceklerden bulaşmış olabileceği düşünülen virüsün kaynağı henüz bilinmiyor. Bilinen şey ise bulaşma tarzının koronavirüse benzememesi...

Fransız bilim insanları 58 yaşındaki bir kadının 'Cristoli' adı verilen bir virüse yakalandığını ve onun yol açtığı hastalık nedeniyle öldüğünü açıkladı. 

Bilim insanları Kovid-19 teşhisindeki tekniği kullanırken keşfettiği 'Cristoli'nin koronavirüs gibi benzer bir sağlık krizine yol açacağından şüphelenmek için erken olduğu ifade ediyor.

ÖLEN KİŞİNİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ZAYIFTI

Créteil'deki Henri-Mondor Hastanesi'nde Tıbbi Biyoloji Başkanı Prof. Dr. Jean-Michel Pawlotsky, Cristoli nedeniyle ölen kişinin bağışıklığının zayıf olduğunu ve ayrıca başka hastalıkları da olduğunu açıkladı. 

Pawlotsky, "Şu anda açıklamamız gereken tek bir vakamız var. Açıkçası, gelecekte başka vakalar teşhis edilirse, bu hastalıkla ilişkili klinik tablo hakkında daha kesin bir fikrimiz olabilecek" ifadesini kullandı.

Ölümcül yeni bir virüs keşfedildi!

BULAŞMA TARZI KORONAVİRÜSE BENZEMİYOR

Prof. Pawlotsky, “Bu hastalığın bulaşma tarzının koronavirüsle ilgisi yok. Koronavirüs damlacıklarla doğrudan insandan insana bulaşıyor” dedi.

BAŞ ŞÜPHELİ SİVRİSİNEK VE BÖCEKLER

Virüsün kaynağının bilinmediğini ifade eden Prof. Dr. Jean-Michel Pawlotsky “Çok farklı bir şeyle uğraşıyoruz ve açıkçası bugün bu hastanın bu hastalığa, bu virüse nasıl yakanladığını bilmiyoruz. Bunun böcekler yoluyla olduğundan şüpheleniyoruz. Çünkü böcekler bu tür viral enfeksiyonları iletebilirler. Ancak bugün bunun kesin bir kanıtı bulunmuyor”

Pawlotsky Cristoli'nin sivrisineklerden kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde de durduklarını kaydetti. 

Ölümcül yeni bir virüs keşfedildi! ile ilgili etiketler Fransa cristoli yeni virüs olümcül
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.