Ölümcül kaza sonrası Tesla'ya büyük şok: Fransız şirket filosundan çıkardı

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Tesla'nın araçlarında meydana gelen ölümcül kazalara yenisi eklendi. Fransa'nın en büyük taksi şirketinin filosunda yer alan bir aracın ölümcül bir kazaya karışması sonrası filodaki Model 3 araçlarının kullanımını askıya aldı. Tesla'nın araçlarında daha önce de gelen güvenlik hataları nedeniyle bir çok ölümcül kaza meydana gelmişti. İlk bulgulara göre teknik arıza ihtimali ön plana çıkarken Tesla bu iddiayı reddetti.

Daha önce otomatik pilottan kaynaklanan güvenlik hataları nedeniyle bir çok ölümcül kazaya neden olan Tesla'nın Model 3 aracı Paris'te yine kazaya sebebiyet verdi. Fransa'nın başkenti Paris'in en büyük taksi şirketinin filosunda bulunan aracın hafta sonu karıştığı kaza sonrası filodaki 3 Tesla aracının kullanımı askıya alındı.

Paris'in güneydoğu 13. bölgesinde meydana gelen kazada Tesla Model 3 marka aracı kullanan sürücü, aracının kontrolünü kaybetti. Kazada bir kişi hayatını kaybederken ağır yaralı olan 3 kişi hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

Ölümcül kaza sonrası Tesla'ya büyük şok: Fransız şirket filosundan çıkardı

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken ilk belirlemelerde kazanın gaz pedalının sıkışması nedeniyle gerçekleştiği yönünde bulgulara rastlandı.

Kaza sonrası açıklama yapan taksi şirketi G7, filoda Tesla'nın 37 aracı bulunduğunu belirterek sadece Model 3 araçlarının kullanımının askıya alındığını söyledi.

Ölümcül kaza sonrası Tesla'ya büyük şok: Fransız şirket filosundan çıkardı - Resim : 2

TESLA, TEKNİK ARIZA OLMADIĞINI SAVUNDU

Öte yandan kaza sonrası aracın kayıtlarını inceleyen Tesla araçta teknik sorun olmadığını savundu. Öte yandan dev şirket talep gelmesi durumunda taksi şirketiyle tüm detayların paylaşılacağını söyledi.

Ölümcül kaza sonrası Tesla'ya büyük şok: Fransız şirket filosundan çıkardı - Resim : 3

Tesla'nın ürettiği araçlarda meydana gelen teknik sorunlar daha önce de ölümcül kazalara neden olumuştu. Tesla'nın güvenlik sicili, otomobillerinin kendi başına bir aracı yönlendirebilen, frenleyebilen ve hızlandırabilen Otopilot sürücü yardım programıyla bağlantılı bir dizi ölümcül kaza nedeniyle geçmişte sorgulandı.

Ölümcül kaza sonrası Tesla'ya büyük şok: Fransız şirket filosundan çıkardı ile ilgili etiketler Tesla Paris Taksi kaza model 3 lilo arıza
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.