Ölüm orucu nedir? Nasıl oluyor? Açlık grevi ile arasında ne fark var?

Adli süreç zamanlarında kişiler zaman zaman farklı sebeplerden dolayı ölüm orucu gibi uygulamalara gidiyor. Peki. Ölüm orucu nedir? Ölüm orucu nasıl oluyor? Açlık grevi ile arasında ne fark var? İşte detaylar…

Zaman zaman gündem olan ölüm orucu ile açlık grevi arasındaki fark vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ölümle sonuçlanan bu uygulamalar sonrasında ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor. Peki, Ölüm orucu nedir? Açlık grevi ile ölüm orucu arasında ne fark var? Detaylar haberimizde…

AÇLIK GREVİ NEDİR?

Açlık grevi, katılımcılarının politik protesto davranışları olarak ya da diğerlerinde suçluluk duygusu yaratmak için genellikle bir yasanın değişmesi gibi belirli özel amaçlarda başarılı olmak için geliştirilmiş şiddet içermeyen bir direniş yöntemidir.

ÖLÜM ORUCU NEDİR?

Açlık grevi şiddet içermeyen, kişinin bir nevi politik protesto babında, yasanın değişmesi için yetkili makamlara karşı bir çeşit direniştir. Su, tuz ve şeker dışında herhangi bir madde tüketilmez. Açlık grevi eyleminden farklı olarak, ölüm orucu eyleminde hiçbir gıda alınmaz. Genellikle açlık grevi eylemiyle sonuç alınamadığında, daha etkili bir eylem biçimi olduğu düşünülen ölüm orucu eylemine geçilir. Açlık grevleri süreli veya süresiz şekilde olabilir.

 

Ölüm orucu nedir? Nasıl oluyor? Açlık grevi ile arasında ne fark var? ile ilgili etiketler ölüm orucu açlık grevi
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.