Ölüm ile yaşam arasındaki ince çizginin sırrı!

SuperHaber muhabiri Gizem Er, 2018 yılında ilk romanı "Dünyanın Uyanışı" ile karşımıza çıkan 2019 yılında Netflix'te izlediğimiz "Atiye" dizisinin uyarlandığı kitabın yazarı Şengül Boybaş ile buluştu.

Y.Gizem Er
Y.Gizem Er

Yazar Şengül Boybaş’ın ilk romanı “Dünyanın Uyanışı”, Netflix’in Türkiye’de yaptığı ikinci proje olan “Atiye” dizisine uyarlandı. Şanlıurfa'da saklı dünyanın ilk inanç merkezi olarak bilinen 12 bin yıllık tarihi mirasımız Göbeklitepe’nin anlatıldığı hikaye, sıradan bir ressamın hakikate uyanarak çıktığı sıradışı yolculukta kendini keşfetmesiyle birlikte Göbeklitepe’nin gizemli sırları da birer birer ortaya çıkıyor.

Hikayeyi yazma sürecinin 2015 yılında başladığını anlatan Boybaş, Göbeklitepe gezisi sırasında ölüm ile yaşam arasındaki o ince perdeye şahitlik ettiğini ve yazmak için teşvik eden gücü Göbeklitepe’nin üstünde örtülü olan toprak ile koşturmacalı hayat telaşında insanlar üzerinde de örtülü olan bir örtü ile bağdaştırdığını belirtti.

SuperHaber muhabiri Gizem Er'in Şengül Boybaş ile gerçekleştirdiği röportaj SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Ölüm ile yaşam arasındaki ince çizginin sırrı! ile ilgili etiketler Netflix Şanlıurfa Atiye Yazar kitap UNESCO şengül boybaş göbeklitepe unesco miras listesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.