Ölmüş sevdiklerinizle sohbet edebileceksiniz!

Microsoft, hayatını kaybeden insanların kişisel bilgilerini kullanarak bir sohbet robotu tasarlayıp, insanların ölen yakınları ile hasret gidermesi için çalışmalara başladı. Çalışmalarla ilgili patent başvurusunda da bulunuldu.

Independent'ta yer alan habere göre; teknoloji devi Microsoft'un, ölen kişilerin görüntülerini, ses verilerini, sosyal medya gönderilerini, elektronik mesajlarını içeren profili üzerine inşa edilecek yapay zeka tabanlı bir sohbet botu oluşturmak için kollarını sıvadı.

Sohbet botunun daha sonra sesli komutlar ve / veya yazılı sohbetler yoluyla insan konuşmasını simüle edebileceği de belirtildi.

PATENT BAŞVURUSU YAPILDI

Microsoft'un bu konuyla ilgili yaptığı patent başvurusunda sohbet botunun temsil ettiği kişinin bir arkadaş, bir akraba, bir tanıdık, bir ünlü, bir kurgusal karakter, tarihi bir figür, rastgele bir kişi gibi geçmiş veya mevcut bir varlığa karşılık gelebileceği ifade edildi. 

2 VE 3 BOYUTLU HALE DE GELEBİLİR!

Microsoft'un patent başvurusuna bu kişilerin 2 veya 3 boyutlu modellerinin de oluşturabileceği bilgisi dahil edildi.

BLACK MİRROR BÖLÜMÜNÜ AKILLARA GETİRDİ

Bu başvuru sevilen birini kaybetmenin acısı hakkında basit ama etkili bir hikaye anlatan Black Mirror bölümü "Be Right Back" in konusunu akıllara getirdi.

Netflix'te yayınlanan sevilen dizi Black Mirror'ın ilgili bölümünde Hayley Atwell ve Domhnall Gleeson, Martha ve Ash'i canlandırıyor. Ash bir araba kazasında öldükten sonra Martha, çevrimiçi geçmişine dayanarak ölen bir kişiyi taklit edebilecek bir teknolojiyi öğreniyor.

Martha'nın yapay zeka erkek arkadaşıyla olan yolculuğu, bu tür teknolojik ilerlemelerin birçok potansiyel artı ve eksilerini ortaya koyuyor.

DAHA ÖNCE DE DENENMİŞTİ

Öte yandan, daha önce de teknoloji şirketi Luka'nın kurucu ortağı Eugenia Kuyda, hayatını kaybeden arkadaşı Roman Mazurenko'yla kendi arasındaki 8 bin satırlık kısa mesajları kullanarak Mazurenko'nun konuşma tarzını taklit eden bir sohbet robotu oluşturmaya çalışmıştı.

Kuyda o günlerde, "Hâlâ bir insanın gölgesi kadar ama bu sadece bir yıl önce mümkün değildi ve çok yakın gelecekte çok daha fazlasını yapabileceğiz" diye yazmıştı.

Ölmüş sevdiklerinizle sohbet edebileceksiniz! ile ilgili etiketler yapay zeka akraba mesaj Black Mirror Microsoft ölü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.