Olmayan yönergeyi değerlendirdiler!

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Mustafa Kemal Atatürk'ün adının, askeri kurs yönergelerinden çıkarıldığını iddia etmişti. Öztürk kapağında 2010 yılı olan bir önergeyi kullanarak, Atatürk isminin önergeden atıldığını öne sürmüştü. Ancak biraz araştırma yapılınca Türk Silahlı Kuvvetleri'nde böyle bir yönergenin olmadığı ve iddiaların tamamen asılsız olduğu ortaya çıktı.

Sözcü Yazarı Saygı Öztürk sansasyonel ve tamamen uydurma bir habere daha imza attı. Saygı Öztürk TSK'da kullanılmayan bir yönergeden Atatürk isminin atıldığına dem vurdu.

Saygı Öztürk bugünkü yazısında "Astsubaylık Eğitimi Kazandırma Eğitiminde amaç astsubay adaylarının ASTTASAK eğitiminin amacı doğrultusunda görevlerini Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Anayasamızın temelini teşkil eden Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda çağdaş ve bilimsel yaklaşımla kavrama ve yerine getirme yeteneği kazandırılmasıdır." şeklinde olduğunu yenisinde ise şu ifadelerin yer aldığını öne sürdü:

"Astsubaylık Anlayışı Kazandırma eğitimlinde amaç astsubay adaylarının ASTTASAK eğitiminin amacı doğrultusunda görevlerini Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve ilgili mevzuat doğrultusunda bilimsel düşünebilme becerisini kullanarak kavrama ve yerine getirme yeteneği kazandırılmasıdır."

TAMAMEN ASILSIZ İDDİALAR

İddialar üzerine SuperHaber konuyu kendi kaynaklarını kullanarak araştırdı ve iddiaların tamamen asılsız olduğunu ortaya çıkardı.

Olmayan yönergeyi değerlendirdiler!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yayınlanmış ve yürürlükte olan bir yönergenin kapağında yayın tarihi ve yönergesi yer alıyor. Ayrıca yönergeyi yayınlayan yetkili amirin de imzası kapakta bulunuyor.

Saygı Öztürk'ün yayınladığı yönergede ise böyle bir şeyin olmadığı net bir şekilde görülüyor.

Olmayan yönergeyi değerlendirdiler! - Resim : 2

ASTSUBAY TEMEL EĞİTİM YÖNERGESİ DEĞİŞMEDİ

Milli Savunma Üniversitesi eğitimlerde halen 2010'da çikmış KKY 51-19 'Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Yönergesi'ni kullanıyor. Yani eski yönerge hala yürürlükte ve Atatürk ismi de yönergede duruyor.

 

 

Olmayan yönergeyi değerlendirdiler! ile ilgili etiketler Türk Silahlı Kuvvetleri Saygı Öztürk yönerge
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.