Olimpiyatların yıldızları bir arada... Yıldızların Gecesi-Team Türkiye Tebrik Resepsiyonu

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden sporcular ve antrenörler için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Yıldızların Gecesi-Team Türkiye Tebrik Resepsiyonu" bu akşam İstanbul'da gerçekleşti. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na katılmış olan sporcular ile antrenörleri ve spor ile sanat camiasından birçok isim katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporcuları başarılarından dolayı tebrik ederken, "Tüm dünyayı etkisi altına alan ve iyi haberlere çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemde bizleri Tokyo 2020'de başarılı bir şekilde temsil eden sporcularımızı onurlandıralım istedik. Güçlü bir tarihi yazdılar. Çok değerli antrenörlerimiz, sporcu arkadaşlarım, kıymetli ailelerimiz bu gece vesilesiyle sizleri bir kez daha gönülden alkışlamak istiyorum" diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, verilen emeğin karşılığını aldıklarını söylerken, "O günlerdeki hayallerinizi birer birer gerçekleştirdiğiniz için sizlerle gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnancınıza, özverinize, azminize ve başarınıza yakinen şahit olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Sizler sahaya çıktığınızda hepimizin yüreği sizlerle çarptı. Milyonlarca insanımız sizlerle nefesini tuttu ve 10 binlerce kilometre öteden enerji ve dualarıyla gücünüze güç kattılar. Olimpiyat oyunlarında 13 madalyayla en çok madalya aldığımız olimpiyatları yaşadık. Paralimpik oyunlarda 15 madalya toplayarak önceki rekorumuzu kırarak yine bir ilki yaptık. Tüm mücadelelerde sonuna kadar güçlü bir fair play ruhunu da gördük. Toplamda 195 yürek, 195 başarı hikayesi ay-yıldızı kalplerinin üzerinde taşıyan 195 pırıl pırıl genç vardı. Elde edilen bu başarılar hiçbiri kolay, bir anda olmadı. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Umudumuzu güçlü tuttuk hedeflerimizi büyüttük ve hamdolsun emeklerimiz boşa gitmedi" dedi. 

"HER BİRİNİZLE İFTİHAR EDİYORUZ"

Kasapoğlu, olimpiyatlarda elde edilen başarılardan sonra gençlerin farklı branşlara da ilgi gösterdiğini söylerken, "Yaşıtlarınız boş zamanlarını farklı aktivitelerle geçirirken sizler hayallerinizin peşinde ter döktünüz. Sizler aldığınız madalyalarınızla sadece ülkenizi gururlandırmadınız çok ama çok daha büyük idealler için milyonlarca gencimiz için bu ülkenin en büyük gücü gençler için büyük bir ilham kaynağı oldunuz. Her birinizi birer rol modelsiniz. Arkanızdan gelen değerli sporcular için yolu ardına kadar açtınız. Ülkemizin sporda temsil edilme alanı çok genişledi. Tokyo 2020'nin en büyük kazananının bu olduğunu düşünüyorum. Tüm branşlara ilgi muazzam boyutlara ulaştı. Farklı branşlara ilgi fazlasıyla arttı. Genç arkadaşlarla bir araya geldiğimizde konuşuyoruz. Bundan bir süre önce özellikle erkek sporcular futbolcu olmak isterdi ama bugün bu tablo farklı durumlara geldi. Farklı branşlar söylüyorlar. Ülkemizin özellikle son 19 yılda sayın Cumhurbaşkanımızın sporcuya değer veren vizyonuyla tesisleşmeden insan kaynağına ve gençlere yatırımın geldiği aşama bizler için büyük memnuniyet. Bu başarı çıtasını inşallah bu salonda gönlü Türk sporu için atan tüm katılımcılarla daha farklı daha yukarı noktalara taşıyacağız, buna inanıyoruz. Her biriniz yakından tüm gençler tarafından ilgiyle takip edilen arkadaşlarımızsınız. Her birinizle iftihar ediyoruz arkadaşlar. Olimpiyatlara gittiğimizde o atmosferi soluduğumuzda sporun birleştirici yönünü derinden hissederiz. Olimpiyat ruhunu sporun birleştiriciliğinde ayrı bir yeri vardır" ifadelerini kullandı. 

Olimpiyatların yıldızları bir arada... Yıldızların Gecesi-Team Türkiye Tebrik Resepsiyonu ile ilgili etiketler Mehmet Muharrem Kasapoğlu tokyo 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.