Olimpiyat madalyaları gerçek altın mı?

2020 Tokyo Olimpiyatları tüm hızıyla devam ederken müsabakaları yakından izleyenler, madalyalar gerçek altın mı ya da ne kadarı altın sorularını merakla araştırıyor. İşte, olimpiyatlardaki altınların gerçek değeri…

Modern olimpiyat oyunları olarak da bilinen olimpiyatlardaki ilk altın madalya 1904 yılında ABD’de de düzenlenen oyunlarda kullanıldı ve günümüze kadar geldi. Halen daha günümüzde de pek çok sportif alanda kullanılan bu altın madalyaların ne kadarının altın olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Koronavirüs nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda müsabakalar devam ederken sporculara başarılarından dolayı verilen altın madalyalar bir kez daha gündeme geldi. Doğadaki en değerli elementlerden birisi olarak gösterilen altında başarı gösteren sporculara verilen en anlamı hediye olarak göze çarpar.

Olimpiyat Madalyaları Gerçek Altın Mı?

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda sporculara verilen altın madalyaların sadece %1,2’si altından oluşmaktadır. Bu madalyaların geri kalan %98,2’si gümüştür. Bu nedenle olimpiyatlardaki altın madalyanın değeri yaklaşık olarak 650 dolar kadardır. Eğer ki bu madalyanın tamamı altından olsaydı değeri 21 bin dolar civarında olacaktı.

Olimpiyat madalyaları gerçek altın mı?

Bunların yanında 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda sporculara verilen gümüş madalyaların tamamı gümüşten, bronz madalyaların ise %95’i bakırdan, %5’si ise çinkodan oluşmaktadır.

Aslında olimpiyatlarda sporculara verilen altın madalyaların maddi hiçbir anlamı bulunmamaktadır.

Türkiye’de 2013 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre ise olimpiyatlarda birinci olan sporcular 1000 Cumhuriyet altını, ikinci olan sporcular 600 Cumhuriyet altını, üçüncü olan sporcular da 300 Cumhuriyet altını ile ödüllendirilmektedir.

Olimpiyat madalyaları gerçek altın mı? ile ilgili etiketler 2020 Tokyo Olimpiyatları altın madalya Olimpiyatlar
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.