Öldürülen terörist sayısı 1829'a çıktı, 3 köy daha temizlendi! İşte Afrin'de son durum...

Türk Silahlı Kuvvetleri, 34. gününe girilen Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1829 olduğunu açıkladı. TSK ve ÖSO, Afrin'in güneybatısındaki Tell Dilur köyünü teröristlerden temizledi. Afrin'in kuzeyindeki Mikdad ve Ali Racu köyleri de terörden arındırıldı.

TSK'dan yapılan açıklamada;

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1829." denildi.

3 KÖY DAHA TERÖRDEN TEMİZLENDİ

Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın 34. gününde Cinderes bölgesindeki Tel Dillur köyü YPG'li teröristlerden alındı. Daha sonra Afrin'in kuzeyindeki Mikdad ve Ali Racu köylerinin de terörden arındırıldığı açıklandı.

Tel Dillur, operasyonun başlangıcından bu yana şiddetli çatışmaların sürdüğü Cinderes bölgesinde yer alıyor. Cinderes, Reyhanlı'ya roketlerin atıldığı nokta.

Anadolu Ajansı, bugüne kadar aralarında beldeler ve köylerin de bulunduğu 94 noktanın YPG'li teröristlerden temizlendiğini bildiriyor.

TERÖRİSTLERİN SINIRLA TÜM TEMASLARI KESİLMEK ÜZERE

Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın 34. gününe girildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri tarafından ortak yürütülen operasyonda PYD'nin Afrin bölgesinde Türkiye'yle olan sınır ilişiği sonlandırılmak üzere.

Şu anda Kilis'le Hatay'ın Hassa ilçesi arasında kalan yaklaşık beş kilometre PYD'nin denetiminde bulunuyor.

Aynı şekilde Hatay'ın Kırıkhan ilçesi sınırında da beş kilometrelik bir sınır hattı daha PYD' kontrolünde.

22_bolge

Toplamda 10 kilometrelik sınıra sahip olan bu iki bölgede de kontrol sağlandığında Afrin'deki PYD unsurlarının Türkiye sınırıyla bağlantısı kesilmiş olacak.
Sınır operasyonlarının tamamlanmasıyla Afrin kent merkezine doğru ilerleyişin başlaması bekleniyor.

Ağustos 2015'te başlatılan Hendek sürecinde görev alan Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat birlikleri de meskun mahal muhaberelerinde görev almak üzere bölgeye sevkedildi.

94 NOKTADA DENETİM SAĞLANDI

Operasyon kapsamında şimdiye kadar 94 nokta terör örgütü YPG/PKK'nın elinden alınmış oldu.

Operasyonun 32. gününde Afrin'in kuzeydoğusu ve kuzeybatısında bulunan Uverkan ile Karababa köylerinde denetimin sağlanmasıyla Kilis sınırıyla PYD'nin bağlantısı kesilmişti.

Öldürülen terörist sayısı 1829'a çıktı, 3 köy daha temizlendi! İşte Afrin'de son durum... ile ilgili etiketler TSK Afrin terörist zeytin dalı harekat
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.