Öldürülen o hain 17 yaşındaki Buse'nin katili çıktı!

İstanbul Halkalı'da 2010 yılında babasıyla bindiği askeri aracın bombalı saldırıya uğraması sonucu 4 askerle birlikte şehit olan 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın katili dün öldürüldü.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde önceki gün etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin 1 milyon TL ödülle 'Yeşil liste'de aranan terör örgütü PKK'nın sözde Amed Eyaleti Lojistik ve Mali Birim Sorumlusu 36 yaşındaki Hakan Kızıl olduğu ortaya çıktı. Terörist Hakan Kızıl'm birçok kanlı eylemin planlayıcısı olduğu belirtildi.

İzmir'in Buca İlçesi'nin eski BDP İlçe Başkanı Aslan Kızıl'ın oğlu olan Hakan Kızıl'm, babası Uzman Çavuş Ünal Sarıyağ ile aynı otobüste bulunan 17 yaşındaki Buse Sarıyağ ve 4 askerin ölümüyle sonuçlanan İstanbul Halkalı'daki askeri araca 2010 yılında saldırı gerçekleştiren ve 2012'de Gaziantep'te 8 kişinin hayatını kaybettiği bombalı araç saldırısını planlayan kişi olduğu kaydedildi.

BOMBA YAPIM UZMANIYDI

Bombalı araç hazırlama ve bomba yapım uzmanı olduğu belirtilen Hakan Kızıl'ın, Kandil'deki örgüt yöneticilerinden bizzat talimat aldığı ve PKK'nm kanlı eylemlerinde kullandığı bombalı araçları ve patlayıcı maddeyi temin ettiği belirtildi.
Hakan Kızıl, eylem yapmak amacıyla 2010 yılında bagajında 50 kilogram civarındaki C-4 tipi patlayıcı bulunan bir otomobili de İzmir'de bir restoranın otoparkına bırakmıştı. Babası Aslan Kızıl bu olay nedeniyle yargılanıp 15 yıl hapis cezası almıştı. Kızıl ile beraber öldürülen İstanbul doğumlu 32 yaşındaki PKK'nm sözde Kendal Alan Sorumlusu Eyüp Çelik adlı teröristin de 'Yeşil liste'de bulunan, aranan teröristlerden olduğu belirtildi.

Öldürülen o hain 17 yaşındaki Buse'nin katili çıktı! ile ilgili etiketler PKK terörist buse sarıyağ hakan kızıl
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.